Tartă cu pere si miez de nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare, scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca.

Ingrediente:

  • 5 pere
  • 200 g făină
  • 170 g unt
  • 120 g zahăr tos
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • o linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • 50 ml apă
  • 100 g miez de nucă
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • o lingură cu mentă tocată
  • piper roşu
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă făina împreună cu sarea şi 50 g zahăr tos. Se adaugă 120 g de unt rece dat pe râzătoare şi se amestecă până se obţine o com­poziţie asemănătoare pesmetului.

Se adaugă apa rece şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Perele se spală, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi.

Intr-o crăticioară se topeşte restul de zahăr tos împreună cu untul rămas, se adaugă ghimbirul, un vârf de linguriţă cu piper roşu măcinat şi pudra de scorţişoară. Se toarnă amestecul într-o tavă, se roteşte ca să îmbrace şi pereţii, apoi se aşază în mijloc ju­mătăţile de pere.

Se presară miezul de nucă prăjit şi tocat mărunt, se acope­ră cu aluat, se lipesc bine margini­le ca să nu curgă la copt şi se coace la foc potrivit până ce aluatul devine auriu. Se lasă să se răcească în tavă şi, cât este încă călduţă, se răstoanâ pe un platou.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.