Reteta zilei: Chiftelute cu susan

Printeaza

Chiftelute cu susan din: seminte de susan, zahar brun, apa clocotita, faina de orez, pasta de fasole rosie, ulei de susan.

Poate te intereseaza si Chiftele cu carne de vita si verdeata

Chiftelute_cu_susan_13

Ingrediente:

  • 1/2 cană semințe de susan
  • 3/4 cană de zahăr brun
  • 1-1 1/3 cesti de apa clocotita
  • 3 căni făină de orez
  • 1 cană pastă de fasole roșie
  • ulei de susan, pentru prajit

 

Mod de preparare:

Imprastiati semintele de susan pe o bucată de hartie.

Intr-un bol mic puneti apa si pastrati deoparte.

Se dizolvă zahărul brun în 1 cană de apă clocotită.

Chiftelute_cu_susan

Se pune faina de orez intr-un castron mare.

Faceti o adancitura in mijlocul vasului și se adaugă amestecul de zahar.

Chiftelute_cu_susan_02

Se amestecă până când veți avea un aluat de culoare de caramel, adaugand 1/3 ceașcă de apă clocotită, daca este necesar (nu adăugați apă dacă nu este necesar).

Chiftelute_cu_susan_04

Cu o lingura luati aluat si aplatizat.

Într-un wok incalziti uleiul, trebuie sa fie cel puțin 3 cm de ulei in wok.

Chiftelute_cu_susan_06

Umpleti aluatul aplatiuzat cu pasta de fasole rosie, acoperiti marginile si rulati pana obtineti chiftelute.

Chiftelute_cu_susan_09

Scufundati în apă si dati apoi prin seminte de susan.

Prajiti in ulei de susan, aproximativ 2 minute.

Transferati pe prosoape de hartie. Serviti chiftelutele calde.

Chiftelute_cu_susan_10

Chiftelute din pasta de fasole rosie

Chiftelute_cu_susan_12

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Chiftelute grecesti

Chiftelute grecesti din: paine, ceapa, carne tocata, patrunjel, cartofi, rosii unt, ulei si cimbru. Ingredinte: 200 g paine veche de o zi o ceapa 500 g carne tocata 3 oua, patrunjel tocat 700 g cartofi 250 g rosii mici 5 linguri unt 2 linguri ulei cimbru   Mod de preparare Piinea se moaie in apa […]

 

retete

Chiftelute de dovlecei cu branza

Chiftelute de dovlecei cu branza din: dovlecei, ou, branza, faina si untdelemn. Ingredinte: 2-3 buc. dovlecei tineri 1 ou 2 linguri brinza rasa o lingura faina 100 gr. untdelemn     Mod de preparare Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.