Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si verdeata

Printeaza

Chiftele cu carne de vita si verdeata din: carne tocata de vita, carne de carnati, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, parmezan, patrunjel, oua, faina.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_verdeata_06

Chiftele cu carne de vita si verdeata

 

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • carnea de la 1-2 carnati
  • ½ ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 6 linguri ulei de masline
  • ½ ceasca pesmet
  • ⅓ ceasca parmezan ras
  • 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua, batute
  • ½ cana faina

 

Mod de preparare:

Gatiti ceapa si usturoiul intr-o tigaie, folosind 2 linguri de ulei de masline. Intr-un castron mare, se combina carnea de vita, carnea de carnati, pesmet, parmezan, ouale batute, patrunjelul si amestecul de ceapa. Folosind mainile, se amesteca si pana cand s-au combinat. Formati chiftele potrivite.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_verdeata

Dati prin faina. Intr-o tava asezati hartie de copt. Incalziti restul de ulei de masline in tigaie, praijiti chiftelele pe toate partile, 1-2 minute, apoi asezati in tava de cuptor.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_verdeata_02

Dati tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_verdeata_04

Chiftele cu carne de vita si verdeata

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_verdeata_05

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mirela Iacobescu

    Arata bine chiftelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.