Reteta zilei: Briose cu tarate de grau

Printeaza

Briose cu tarate de grau din: tarate de grau, sos de mere, lapte de soia, apa, zahar brun, ulei, ou, albus, faina, faina de grau integral, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,nuci pecan, ovaz, miere.

Poate te intereseaza si Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara

Briose_cu_tarate_de_grau_07

Briose cu tarate de grau

Ingrediente:

  • 2 cesti tărâțe de grâu
  • 1/2 ceasca sos de mere
  • 1/2 cană lapte de soia
  • 1 cană cu apă
  • 1/2 cană zahar brun
  • 1/2 cană ulei
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1/2 cana făină
  • 1/4 cană făină de grâu integral
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 cană nuci pecan, tocate
  • ovăz
  • miere

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Intr-o tava de briose puneti forme speciale de hartie.

Briose_cu_tarate_de_grau

Imprastiati tărâțele de grâu pe o foaie de copt și prăjiti în cuptor timp de 6-8 minute. Lasati sa se raceasca.

Briose_cu_tarate_de_grau_02

Într-un castron mare, se amestecă împreună sos de mere, lapte de soia, apă și zahăr brun.

Briose_cu_tarate_de_grau_03

Se adauga ulei, ou și albuș de ou. Apoi, se incorporeaza tărâțele.

Briose_cu_tarate_de_grau_04
Într-un castron mic, se amestecă împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Amestecati ingredientele uscate cu ingredientele umede. Se incorporeaza nucile pecan.

Briose_cu_tarate_de_grau_05

Turnati aluatul in formele de briose. Se presara fulgi de ovăz si coaceți pentru 20-25 de minute. Serviti cu miere.

Briose_cu_tarate_de_grau_06

Briose cu tarate de grau

Briose_cu_tarate_de_grau_07

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu prea imi plac briosele astea!

  2. Angela Constantin

    Foarte bune briosele, imi plac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.