Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir

Printeaza

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir din: ficat de gâscă sau raţa, coniac, zahăr, ghimbir ras, coajă de lămâie, gelatină, vin alb, boabe de struguri, oţet, sare, ulei.

Ingrediente:Jeleu_de_struguri_cu_foie_gras_si_ghimbir

  • 200 g ficat de gâscă sau raţa
  • 2 linguri coniac
  • o linguriţă zahăr
  • ghimbir ras
  • coajă de lămâie
  • 20 g gelatină
  • 500 ml vin alb
  • 300 g boabe de struguri
  • oţet
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Marineazâ câteva ore ficatul, tăiat bucăţele, cu coniac, zahăr, ghimbir şi coajă de lămâie. Dizolvă gelatina în apă rece. Dă vinul în clocot cu puţin zahăr, sare şi oţet, apoi adaugă gelatina.

Prăjeşte ficatul în ulei încins, adaugă marinata şi înăbuşe puţin. Lasă să se răcească. Toarnă puţină gelatină în formă, apoi alternează straturi de ficat cu straturi de struguri.

Acoperă cu gelatină şi lasă să se închege. Poţi servi cu un sos de ceapă călită înăbuşită în vin, în care adaugi afine sau coacăze din belsug.

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir

Jeleu_de_struguri_cu_foie_gras_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.