Iepure cu masline verzi si negre
PrinteazaIepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper.
- 1 iepure potrivit de mare
- 100 g masline verzi
- 100 g masline negre
- 6 catei de usturoi
- 2 crengute de rozmarin
pentru marinata:
- 200 ml vin alb
- 3 cepe
- 4 foi de dafin
- ulei de masline
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Intr-un vas, amestecă vinul cu ceapa tăiată în sferturi, foile de dafin, sare şi zece boabe de piper. Taie iepurele în bucăţi mari şi aşază-le în marinata preparată. Lasă-le la rece o zi sau cel puţin trei ore. Pune bucăţile de carne într-un vas termorezistent împreună cu cei şase căţei de usturoi necurăţaţi şi crenguţele de rozmarin.
Stropeşte cu ulei de măsline, 100 ml de marinată şi puţină apă. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc moderat, 60 de minute. îndepărtează folia, presară măslinele şi lasă la cuptor 30 de minute. Din când în când, stropeşte cu sosul format în tavă.
Iepure cu masline verzi si negre
Pofta buna!