Iepure cu masline verzi si negre

Printeaza

Iepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper.

Ingrediente:Iepure_cu_masline_verzi_si_negre

  • 1 iepure potrivit de mare
  • 100 g masline verzi
  • 100 g masline negre
  • 6 catei de usturoi
  • 2 crengute de rozmarin

pentru marinata:

  • 200 ml vin alb
  • 3 cepe
  • 4 foi de dafin
  • ulei de masline
  • sare
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, amestecă vinul cu ceapa tăiată în sferturi, foile de dafin, sare şi zece boabe de piper. Taie iepurele în bucăţi mari şi aşază-le în marinata preparată. Lasă-le la rece o zi sau cel puţin trei ore. Pune bucăţile de carne într-un vas termorezistent împreună cu cei şase căţei de usturoi necurăţaţi şi crenguţele de rozmarin.

Stropeşte cu ulei de măsline, 100 ml de marinată şi puţină apă. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc moderat, 60 de minute. îndepărtează folia, presară măslinele şi lasă la cup­tor 30 de minute. Din când în când, stropeşte cu sosul format în tavă.

Iepure cu masline verzi si negre

Iepure_cu_masline_verzi_si_negre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.