Friptura de porc inabusita cu legume

Printeaza

Friptura de porc inabusita cu legume din: ceafa de porc, cimbru verde, ulei, ceapa rosie, usturoi, vin alb, sare, piper, varza de bruxelles, fasole verde.

Ingrediente:Friptura_de_porc_inabusita_cu_legume

  • 1 kg ceafa de porc fara os
  • 1/2 legatura cimbru verde
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe rosii taiate in opt
  • 1 capatana de usturoi intreaga
  • 450 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 800 g fasole verde congelata

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190 °C. Carnea se sărează, se piperează şi se presară o parte din cimbru. Se unge o tavă şi se repartizează ceapa; se decojeşte căpă­ţână de usturoi, lăsând-o întreagă şi se adaugă în tavă. Se aşază şi carnea şi se coace cca 30 min. Se reduce apoi temperatura la 120 °C şi se acoperă tava; se coace cca 8 ore.

Se toarnă vinul în tavă; se adaugă în tavă bucheţe­lele de varză de Bruxelles şi fasolea verde opărită. Se reglează temperatura cuptorului la 180 °C şi se coace totul fără capac cca 30 min. Se serveşte alături o garnitură de cartofi.

Friptura de porc inabusita cu legume

Friptura_de_porc_inabusita_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.