Bere de casa cu porumb
PrinteazaBere de casa cu porumb din: apa, hamei, malt, porumb, zahar, drojdie.
Ingrediente:
- 10 l apa
- un pumn de hamei
- 250g malţ
- 250g boabe de porumb
- 60g zahăr
- un cubuleţ de drojdie
Mod de preparare:
In 10 l apă se pun: un pumn de hamei, 250g malţ, 250g boabe de porumb. Această compoziţie se fierbe în vas acoperit 3 ore. Se ia de pe foc, se strecoară printr-un tifon, se adaugă 60g zahăr şi se lasă să se răcească, tot în vas acoperit.
Când încă mai este călduţă, se adaugă un cubuleţ de drojdie mărunţită şi dizolvată. După ce se răceşte, se strecoară din nou, se toarnă în sticle şi se astupă cu dopuri de plută care au fost fierte în prealabil.
Dopurile se leagă cu o bucăţică de pânză, pentru a nu sări din cauza fermentării care este destul de puternică. Este bine fermentarea să se facă într-o pivniţă. După 24 de ore berea astfel se poate consuma.
Bere de casa cu porumb