Aluat dospit – usor de preparat

Printeaza

Aluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei.

retete

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 30 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 litru apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei

 

 

 

Mod de preparare :

Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora.

Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici.

Se face o taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.

Se icalzeste cuptorul la 220 C.

Se framanta bine inca o data si se intinde in forma de placinta (una mare sau patru mici).

Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa gust.

Se lasa in cuptor 20-25 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.