Friptură crocantă în crustă pane

Friptură crocantă în crustă pane

O reteta delicioasa de friptura crocanta in crusta pane din: friptura de vitel, sare, piper, oua, ulei, pesmet si faina. Ingrediente: 1 kg friptura de vitel sare piper 5 oua circa 100 ml ulei 300 g pesmet 150 g faina   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 140°C. Se spală carnea, se şterge, se […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muşchi de vitel in cuptor

O reteta delicioasa de muschi de vitel in cuptor din: muschi de vitel, telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, vin alb sau rose, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga 1 telina mare 4 morcovi 1 lamaie 500 g prune proaspete sau uscate, rehidratate 4 linguri ulei 1 lingura […]

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

Boeuf bourguignon

O reteta delicioasa de boeuf bourguignon din: carne de vitel, vin rosu sec, ciuperci intregi, faina, ceapa, morcovi, usturoi, supa, cimbru, zahar brun, bulion, coniac. Ingrediente: 800g carne viţel 150 ml vin roşu sec 250g ciu­perci întregi sau tăiate în două 4 linguri făină 2 cepe mari 2 morcovi mari 6 căţei usturoi 1/2 căni […]

Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

Cotlete de vitel cu garnitura de cartofi

O reteta delicioasa de cotlete de vitel cu garnitura de cartofi din: cotlete de vitel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, supa si cartofi. Ingrediente: 1,2 kg de cotlete de viţel fără os sare piper 1-2 linguriţe de rozmarin tocat 4 linguri de ulei de măsline 250 ml de su­pă 1 kg cartofi   Mod […]

Cotlete aromate de vitel

Vitel dulce-acrisor

O reteta delicioasa de vitel dulce-acrisor, unt, ceapa, morcovi, prune uscate, ulei, stafide, bere neagra, miere, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 50g unt 4 cepe 500g morcovi 200g prune uscate 1 lingură ulei 100g stafide 250 ml bere neagră 3 linguri miere sare piper Mod de preparare: Prăjiţi carnea tăiată în cubuleţe […]

Muschi de vitel cu mozzarella

Muschi de vitel cu mozzarella

O reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g) 3 linguri ulei de măsline sare piper 4 felii şuncă […]

Tocanita de vitel

Reteta zilei: Tocanita de vitel

O reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.    Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana […]

retete

Salată caldă de cartofi cu şniţele vieneze

O reteta delicioasa de salata calda de cartofi cu snitele vieneze din: cartofi, sare, chimen, ceapa, ulei, supa de pasare, otet de vin alb, mustar iute, piper, boia dulce, unt, muschi de vitel, oua, coaja de lamaie, faina si lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi roşii sare 1 linguriţă chimen 1 ceapă mică 250 ml ulei […]

Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras

O reteta delicioasa de vitel cu vinete si ardei gras din: spata de vitel, vanata, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ulei, vin alb sec, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g spata de vitel 1 vanata mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 […]

Vitel cu zbarciogi

Vitel cu zbarciogi

O reteta delicioasa de vitel cu zbarciogi din: mure de vitel, zbarciogi uscati, vin de porto, smantana, unt, concentrat de supa de vitel, sare si piper.   Ingrediente: 900 g mure de vitel 100 g zbarciogi uscati 200 ml vin de Porto 100 ml zeama de trufe (la cutie) 100 ml smantana lichida 100 g […]

Viţel dulce acrisor cu sos picant

Viţel dulce acrisor cu sos picant

O reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500 g rosii bine coapte 1 ceapa mare 1 lingurita rasa […]

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

O reteta delicioasa de vrabioara de vitel cu ciuperci in sos de vin din: vrabioara de vitel, ciuperci, vin rosu, sos de soia, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 500g ciuperci proaspete 250ml vin roşu 2 linguri sos de soia 50ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare: […]

Tartar de vitel

Tartar de vitel

O reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la 30%. […]

Rulouri din carne de viţel

Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval

O reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete, cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper.   Ingrediente:  2 vinete 100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii jambon crud uscat sare piper   Mod de preparare: Bateti carnea carnea de vitel (invelita intr-o folie) […]

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstarnac

O reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6 […]

Friptura marinata de vita

Friptură de viţel cu arome de vară

O reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel, pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson. Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri parmezan ras pentru decor: 30 […]

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

O reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de […]

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir

O reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă 20 g ghimbir 1/2 lămâie (zeama) 1/2 pahar […]

Rulouri de vitel cu jambon

Rulouri de viţel cu parmezan in crustă de aluat

O reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin alb […]

File de vitel in sos de vin alb

File de viţel cu foie gras de raţă in sos de vin alb

O reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra. Poate te intereseaza si […]

Fileuri de viţel in sos de vin cu foie gras

Fileuri de viţel in sos de vin cu foie gras

O reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1 muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de măsline […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii

O reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii: 300 […]

File de vitel in sos de vin alb

Vitel picant

O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel, cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente:  1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion sare pi­per ulei ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi se pune la prăjit într-un ceaun acoperit, […]

Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămaie

Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămaie

O reteta de escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi si lamaie din: usturoi, supa de pui, zeama de lamaie, escalop de vitel, mustar dijon si lamaie.  Compuşii sulfuroşi din usturoi pot contribui la protejarea vaselor de sânge împotriva acumulărilor de grăsime, care pot duce la infarct şi accidente cerebrale. Ingrediente: […]

Viţel Marsala

Viţel Marsala

O reteta simpla si delicioasa de vitel marsala din: escalop de vitel, piper, faina, unt, ciuperci, vin sec de marsala si frunze tocate de patrunjel. Faţă de carnea de vită şi de miel, cea de viţel conţine mai puţine grăsimi. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina B2 şi de niacin, care contribuie la […]

File de viţel cu dovlecel şi trufe

File de viţel cu dovlecel şi trufe

O reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastrono­mic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele albe, […]

Friptura marinata de vita

Friptura delicioasa de vitel

O reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi, marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina. Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare: […]

Coada de vitel marinata in bere

Coada de vitel marinata in bere

O reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500 g […]

Ficat_de_vitel_cu_ceapa

Ficat de vitel cu ceapa

O reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Poate iti place si: Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre,sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur […]

Mura de vitel cu sos de lamaie

Vitel in sos

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură vin […]

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

Vitel cu dovlecei si menta

O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper, după […]

Florentina

Florentina

O reteta simpla de florentina din: florentine, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Florentină – o bucată de carne de grătar tăiată din muş­chiul de pe coapsă al animalului adult sau al viţelului mai mare, ce conţine bucata de file pe osul cu formă caracteristică de T.   Ingrediente: 4 florentine de cel […]