Friptură crocantă în crustă pane

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura crocanta in crusta pane din: friptura de vitel, sare, piper, oua, ulei, pesmet si faina.

Ingrediente:Friptură crocantă în crustă pane

  • 1 kg friptura de vitel
  • sare
  • piper
  • 5 oua
  • circa 100 ml ulei
  • 300 g pesmet
  • 150 g faina

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 140°C. Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se bat ouăle într-o far­furie adâncă. Se toarnă ulei într-o cratiţă mare, astfel ca fundul cratiţei să fie acoperit cu un strat de cca 5 cm de ulei.

Pesmetul şi făina se aşază pe câte o farfurie mare. Se tăvăleşte carnea prin făină şi se trece prin compoziţia de ou; se tăvăleşte apoi prin pesmet şi se presează bine învelişul format. Se mai trece încă o dată bucata de carne prin compoziţia de ou şi pesmet şi se mai presează încă o dată. Se aşază apoi cu grijă în cratiţa cu ulei încins şi se lasă să se rumenească.

Se scoate şi se aşază în cuptor pe grătar (pe nivelul de jos al cuptorului se montează în prealabil tava în care se va scurge grăsimea). Se înfige termometrul pentru fripturi în mijlocul bucăţii de carne şi se coace la cuptor cca VA oră, până ce temperatura din mijlocul fripturii ajunge la 70°C.

Friptură crocantă în crustă pane

Friptură crocantă în crustă pane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.