Reteta zilei: Tocanita de vitel

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.

Tocanita de vitel

 

 Ingrediente:

  • 4 bucati ceafa de vitel
  • frunze de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei galben
  • 3 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 capatana usturoi
  • patrunjel
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucatele, la fel si legumele. Intr-o cratita potrivita se pun dedesubt legumele tocate, frunzele de telina,patrunjelul, iar deasupra se adauga carnea. Usturoiul si foile de dafin se pun printre carne si legume.

Tocanita de vitel

Bulionul se amesteca cu apa calduta si boia dulce. Se adauga peste carne, se sareaza dupa gust. Carnea trebuie sa fie acoperia cu apa calduta. Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic timp de 3 ore. Se ia apoi capacul si se mai lasa inca o ora la fiert.

Tocanita de vitel

Se serveste calda.

Tocanita de vitel

Tocanita de vitel

Tocanita de vitel

 

Pofta buna!


Ciuperci cu bulion

Tocana cu pulpa de vitel

Tocana cu pulpa de vitel din: pulpa de vitel, bacon, ardei, ceapa, bulion, sare, piper, ulei. Ingrediente: pulpă de viţel 1 ardei verde 1 ardei roşu 1 ceapă bacon sare şi piper bulion ulei   Mod de preparare: Carnea de viţel se taie felii, apoi se bate fiecare felie cu ciocanul de şniţele. Se spală şi […]

Vitel cu ciuperci si verdeata

Tocana de vitel cu mazare

Tocana de vitel cu mazare din: mazare, pulpa de vitel, ceapa, morcov, bulion, faina, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g mazăre curăţată 400 g pulpă de viţel o ceapă uscată un morcov 2 linguri bulion o lingură făină verdeaţă 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: In ulei se pun ceapa şi […]

Tocana de vitel cu orez si ciuperci

Tocana de vitel cu orez si ciuperci

 Tocana de vitel cu orez si ciuperci din: piept sau spata de vitel, faina, sare, piper, lamaie, unt, orez, ceapa, ciuperci, galbenus, smantana, marar. Ingrediente: 1,5 kg piept sau spată de viţel 1/2 lingură făină sare piper 1/2 lămâie zemoasă 150 g unt 200 g orez 1 ceapă mare 250 g ciuperci 2 gălbenuşuri cu […]

Tocana de dovleac cu cuscus

Tocana de vitel cu ceapa si dovleac

Tocana de vitel cu ceapa si dovleac din: vitel, dovleac, ceapa, muguri de pin, rozmarin, vita, ulei, sare, piper. Ingrediente:  500 g carne de viţel 600 g miez de dovleac 3-4 cepe mici 1 lingură muguri de pin 2-3 crenguţe rozmarin 1 cub concentrat vită 1 lingură ulei sare si piper Mod de preparare: Carnea […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.