Ficat cu bacon si coniac

Ficat de vitel inabusit

Ficat de vitel inabusit  Ingrediente: 750 g ficat 50 g slănină 1 lingură unt 1 lingură făină 1 păhărel de vin 1 lingură bulion (sau 4 roşii) 2 ceşti zeamă de carne sare piper foaie de dafin 1 fir de pătrunjel verde 1 fir de cimbru     Mod de preparare: Se curăţă ficatul de […]

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

Creier fiert (varianta)

Creier fiert   Ingrediente: 2 creieri de vacă sau 3 creieri de viţel 11 apă 1 lingură otet sare     Mod de preparare: Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot sângele şi cheagurile care s-ar înegri la fiert. Se schimbă apa odată sau […]

Dovlecei cu carne de porc

Vitel cu dovlecei

Vitel cu dovlecei  Ingrediente: 750 g carne 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 1 linguriţă făină 4 dovlecei frumoşi sau 50 dovlecei în floare 1 linguriţă mărar tocat 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă şi puţină făină. Se adaugă […]

retete

Ficat de vitel sote

 Ficat de vitel sote din: ficat, ciuperci, ceapa, unt, faina, sare, piper, cartofi, smantana, vin.   Ingrediente: 750 g ficat 150 g ciuperci 2 cepe 100 g unt făină sare piper 2 cartofi 3 linguri de smantană 1 păhărel vin   Mod de preparare: Scoatem pieliţa ficatului şi îl muiem în apă rece, ca pe […]

Frigarui cu rinichi

Rinichi de vitel la gratar

Rinichi de vitel la gratar din: rinichi de vitel, ulei, sare, piper, untura, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g rinichi ulei sare piper untură unt pă­trunjel tocat   Mod de preparare: Despicam rinichii în două, fără să des­prindem jumătăţile. Ii lăsăm o oră în apă rece, pe care o schimbăm de cîteva ori. Scoatem rinichii […]

Viţel Marsala

Ruladă de viţel

Ruladă de viţel din: pulpa de vitel, oua, mustar, cimbru, sare, piper, ulei, vin alb. Ingrediente: 1 bucată de pulpă de circa 1 kg 6-8 ouă 2-3 linguri de muştar cimbru sare piper ulei un pahar de vin alb   Mod de preparare: Pui întâi ouăle să fiarbă în apă rece cu sare şi le […]

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei Ingrediente: 2 ardei verzi 2 ardei roşii 5 linguri de ulei de măsline 6 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 haşme 1 pahar de vin roşu taninos 1 linguriţă de boia dulce 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare untură de gâscă de dimensiunea […]

Rulouri din carne de viţel

Rulouri din carne de viţel

Rulouri din carne de viţel Ingrediente: 4 felii carne de viţel (pulpă) 200 g jambon afumat 80 g ciuperci 2 ouă fierte tari pătrunjel tarhon ceapă 100 g unt 1 pahar de vin alb sare şi piper 1 felie de pâine 1 legătură de ceapă verde 200 g mor­covi mici (carate)   Mod de preparare: […]

Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă

Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă

Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă din: cap si picioare de vitel, sare, ceapa, telina, morcov, praz, piper, sos vinegreta.   Ingrediente: cap şi picioare de viţel sare ceapă morcov ţelină praz piper sos vinegretă   Mod de preparare: Se curăţă capul (se scoate creierul) şi picioarele de vi­ţel, se opăresc, se spală […]

Nucă de viţel, caucaziană

Nucă de viţel, caucaziană

Nucă de viţel, caucaziană Ingrediente: carne de viţel pateu de ficat sos brun ciuperci gogo­şari măsline aspic castraveciori sare   Mod de preparare: Se frige o nucă (sau fricando) de viţel. După ce s-a fript şi s-a răcit bine, se taie în lung, în felii subţiri. Se unge fiecare felie cu pateu de ficat şi […]

Piept de vitel umplut cu migdale

Piept umplut de viţel

Piept umplut de viţel Ingrediente: piept de viţel carne şi ficat de viţel ceapă pîine sare piper ouă pătrunjel verde legume ulei salată verde   Mod de preparare: Se ia un piept de viţel intreg, căruia i se scot coastele în aşa fel ca să nu se strice părţile. Se taie apoi pieptul la mijloc, […]

retete

Pulpă de viţel

 Pulpă de viţel Ingrediente: pulpă de viţel sare pastă de ficat gogoşari castraveciori aspic Mod de preparare: Se ia o pulpă de viţel cu os care se frige întreagă, după ce a fost sărată. La început cuptorul trebuie să fie bine în­cins, iar după ce friptura s-a rumenit, se slăbeşte focul şi se lasă să […]

Fricando de viţel

Fricando de viţel  Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare: Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se ser­veşte întreaga bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!

Ruladă de manzat cu kaizer si ouă

Ruladă de manzat cu kaizer si ouă

Ruladă de manzat cu kaizer si ouă Ingrediente: 400 g carne de mânzat 150 g costiţă 2 ouă o lingură de smântână 1/2 pachet unt câteva fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert şi, între timp, cu cio­canul pentru şniţele baţi puţin carnea de mânzat. Pe fiecare bucată aşezi […]

Retete

Tocana de vitel

Tocana de vitel  Ingrediente: 200 g carne de viţel 1 lingură ulei 3 cepe 2 roşii 2 ardei graşi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le înăbuşi, împreună cu ceapa tăiată peştişori, în puţină apă şi ulei. Stingi cu supă de carne şi laşi la foc mic 30 de […]

Tocana de vitel cu mazare

Vitel cu ciuperci

Vitel cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne de viţel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 linguriţă bulion 1 ceapă mică 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de viţel în bucăţele potrivite ca mărime. Le prăjeşti într-o tigaie, cu o […]

Vitel cu zbarciogi

Vitel la tava

Vitel la tava Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel unt 200 ml bulion de carne (sau o supă fioarte concen­trată din cuburi) sare piper   Mod de preparare: Cureţi pulpa, o speli şi o usuci cu un prosop de hârtie sau un şervet curat de bucătărie. O sărezi, dai cu un praf de piper şi […]

retete

Antricot de vitel in staniol

Antricot de vitel in staniol din: antricoate de vitel cu os, ulei, sare, piper, condimente si folie de aluminiu.   Ingrediente: 4 antricoate de vitel cu os ulei sare piper condimente pentru friptura de vitel folie de aluminiu   Mod de preparare: Se spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper […]

Costite de vitel la cuptor

Costite de vitel la cuptor

Costite de vitel la cuptor Ingrediente: 8 costiţe de viţel 2 cepe 100 caşcaval 1 lin­gură pesmet 1 pahar vin alb (200 ml) ulei sare piper unt Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi spălată, o tai mărunt şi o căleşti în ulei într-o tavă. într-o altă tigaie rumeneşti costiţele, întorcându-le pe ambele feţe, apoi le […]

Pulpa de vitel cu spanac

Pulpa de vitel umpluta

Pulpa de vitel umpluta Ingrediente: 1/2 kg pulpa 3 linguri ulei sare piper Pentru umplutura: 2 cepe mici 2 cattei de usturoi patrunjel 1 ou 2 galbenusuri 3 felii paine 50 ml lapte 10 g unt 1 lingura condimente Pentru sos: 4 fire de menta 2 linguri otet 1 lingura de zahar sare piper   […]

Pulpa de vitel cu legume

Pulpa de vitel cu legume din: pulpa de vitel, morcovi, mazare, ceapa, cartofi, pasta de rosii, patrunjel, sare, piper, vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 300 g morcovi foarte mici 200 g mazare 2 cepe 4-5 cartofi 2-3- linguri pasta de rosii 2-3 fire de patrunjel sare piper 4 linguri […]

Carne de vitel cu boia

Carne de vitel cu boia

Carne de vitel cu boia Ingrediente: 1 kg carne 3 linguri făină 50 g ulei 1 linguriţă zahăr 2 linguri Biovegetal 2 foi de dafin 150 g morcovi sare, piper   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici sau felii şi se pune la fiert în vreo 2 l apă, în care se pune […]

Laptuci cu cartofi si cu oua

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere din: laptuci, ficat de vita, faina, margarina, sare, mere, ulei, otet, mustar, piper. Ingrediente: 500 g laptuci 600 g ficat de vita taiat felii 1 lingura rasa de faina 2 lingura rasa de margarina sau unt sare 3 mere moi/vestejite 4 lingura rasa de ulei […]

Caprioara cu sos de smantana cu garnitura de piure de cartofi

Coroniţă de căprioară

O reteta de coronita de caprioara din: cotlet de caprioara, pulpa de vitel, prune si caise uscate, frisca, oua, piper, nucsoara, coniac, morcovi baby, ghimber, sare, piper alb si unt. Ingrediente: un cotlet de căprioară 500 g pulpă de viţel 200 g prune şi cai­se uscate 100 ml frişca două ouă piper nucşoară coniac morcovi […]

Musaca de cartofi cu branza

Musaca de cartofi cu carne

  Musaca de cartofi cu carne Ingrediente: 800 g carne tocată din pulpă de viţel un kilogram de cartofi 2 cepe 50 g unt 50 ml lapte 3-4 linguri de ulei de măsline 100 g măsline verzi 2 linguri de bulion sare, piper 3 ouă 3-4 linguri de smântână Preparare: Se curăţă cartofii de coajă […]

Dovlecei umpluti la cuptor

Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti Ingrediente: 12 dovlecei mai rotunzi 150 gr. carne de vitel tocata 50 gr. slanina tocata o ceapa 2 catei de usturoi o crenguta busuioc 3 linguri de orez fiert 1 ou 2 linguri de parmezan ras 30 gr. unt 2 linguri ulei de masline sare, piper. Pentru sosul de rosii: 1 kg. de […]

Cotlet de vitel in sos de lamaie

Cotlet de vitel cu sos de lamaie

O reteta de cotlet de vitel cu sos de lamaie din: cotlete de vitel, morcovi, telina, ceapa, lamaie, unt, apa, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de viţel 600 g de morcovi 2 tulpini de ţelină 2 cepe mici o lămâie 40 g unt 100 ml apă sare şi piper Mod de preparare: Daţi prin […]

retete

Tocana frantuzeasca de vitel – Blanquette de veau

Tocana frantuzeasca de vitel – Blanquette de veau din: piept de vitel, unt, smantana, galbenus de ou, lamaie, faina, zahar, ciuperci, morcovi, ceapa, arpagic, cuisoare, praz, telina, usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare, piper. Tocana frantuzeasca de vitel – Blanquette de veau este o tocană franțuzească de vițel. În varianta clasică a preparatului carnea se […]

retete

Viţel in sos de ton

O reteta de vitel in sos de ton din: muschi de vitel, morcovi, telina, ceapa, aptrunjel, sare, piper, ton in ulei, maioneza, fileuri de ansoa, lamaie si capere. Ingrediente: 500 g muşchi de viţel doi morcovi o legă­tură de ţelina o ceapă o rădăcină de pătrun­jel sare şi piper Ingrediente pentru sosul de ton 150 […]