Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

Printeaza

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

Ingrediente:Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei roşii
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 6 roşii bine coapte
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 haşme
  • 1 pahar de vin roşu taninos
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare
  • untură de gâscă de dimensiunea unei nuci
  • 3 fire de pătrunjel cu frunza lată
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiaţi ardeii în două. Curăţaţi interiorul: pedunculul, seminţele şi vinişoarele albe. Scufundaţi-i în apă clocotită timp de 10 minute. Scurgeţi-i şi tăiaţi-i în bucăţele de 2-4 cm. Intr-o oală, căliţi ardeii în 2-3 linguri de ulei de măsline. Lăsaţi la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând regulat.

Ţineţi roşiile 40 de secunde în apă clocotită, apoi treceţi-le printr-un jet de apă rece. Decojiţi-le şi tăiaţi-le în patru. Curăţaţi-le de seminţe şi păstraţi doar pulpa. Daţi deoparte. Decojiţi usturoiul şi cepele. Tocaţi-le mărunt.

Inmuiaţi usturoiul şi cepele într-o oală cu două linguri de ulei de măsline. Adăugaţi pulpa de roşii şi vinul roşu. Săraţi, piperaţi şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute. Incorporaţi ardeiul în sosul de roşii. Asezonaţi cu boia. Puneţi deoparte.

Săraţi şi piperaţi costiţele de viţel pe ambele părţi. Topiţi untura de gâscă într-o tigaie. Când aceasta este fierbinte, căliţi costiţele de viţel timp de 8 minute, pe fiecare parte. în acest timp, tocaţi jumă­tate din pătrunjel.

Puneţi costiţele pe platou sau pe farfurii. Garnisiţi cu sos. Ornaţi cu lămâia tăiată în două şi presăraţi cu pătrunjel tocat sau întreg.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.