Florentina

Printeaza

O reteta simpla de florentina din: florentine, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Florentină – o bucată de carne de grătar tăiată din muş­chiul de pe coapsă al animalului adult sau al viţelului mai mare, ce conţine bucata de file pe osul cu formă caracteristică de T.

 

Ingrediente:Florentina

  • 4 florentine de cel puţin 3 cm grosime
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

 

 

 

Mod de preparare:

Scoateţi carnea din frigider cu cel puţin 1 oră înainte de a o pregăti, în aşa fel încât să se poată frige uniform.

Pregătiţi jarul pe grătarul care trebuie să fie încins, mare şi cu picioare înalte, şi puneţi pe el carnea numai când focul va fi complet stins.

Intoarceţi florentinele doar o singură dată, când au prins culoare, având grijă să nu le înţepaţi (cel mai bine este să folosiţi două palete de lemn).

Carnea va trebui să fie friptă în exterior şi roşie în interior.

Stropiţi cu un fir de ulei, dregeţi de sare şi de piper (preferabil acesta din urmă să fie proaspăt măcinat).

Serviţi pe o farfurie încălzită, sau şi mai bine, pe un fund de lemn.

Florentina

Florentina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 


Poate te intereseaza si:

Cotlete de vitel moldovenesti

Cotlete de vitel moldovenesti

Cotlete de vitel moldovenesti din: cotlet, ulei, rosii, sare, piper, vinete, patrunjel, usturoi, vin. Ingrediente: 1 kg cotlete 5 linguri ulei 300 g roşii sare piper 2 vinete pătrunjel verde tocat 2 căţei de usturoi 1 pahar vin alb   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei fierbinte, pe foc mic, aşezi cotletele şi le […]

Cotlete de vitel cu andive

Cotlete de vitel cu andive

Cotlete de vitel cu andive din: cotlet de vitel, andive, morcovi, cartofi, ulei, faina, oua, sunca, limba, lapte. Ingrediente: 1,5 kg cotlete de viţel 400 g andive 300 g morcovi 300 g cartofi 150 g unt ulei pentru prăjit cartofii 50 g făină 2 ouă 50 g şuncă 50 g limbă afumată 2 linguri sos […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.