Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstarnac

Printeaza

O reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper.

Ingrediente:Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstarnac

  • 600g vrăbioară de viţel
  • 4 morcovi
  • 4 rădăcini de păstârnac
  • 50ml ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 lămâie
  • 4-5 fire de cimbru verde
  • 5-6 fire de pătrunjel
  • 2-3 fire de mentă
  • 3-4 fire de oregano verde
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o. Tăiaţi, apoi carnea în felii de circa 1cm grosime, presăraţi-o cu piper şi bateţi-o cu ciocanul de şniţele până când se întinde şi se subţiază.

Curăţaţi morcovii şi păstârnacul, spălaţi-le şi tăiaţi-le în felii subţiri. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi daţi-o pe răzătoarea mică. Tocaţi mă­runt ierburile aromate, puneţi- le într-un mojar, presăraţi-le cu puţină sare grunjoasă şi pisaţi-le până când obţineţi o pastă.

Puneţi într-un castron ceapa rasă, pasta de ierburi, uleiul si zeama de la jumătate lamâie. Omogenizaţi bine ungeti cu acest amestec  feliile de păstârnac şi morcov. Puneţi-le apoi pe grătarul încins şi frigeţi-le câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Serviţi feliile de vrăbioară de viţel calde, cu feliuţe de păstârnac şi morcov şi ornaţi cu feliuţe de lămâie si ierburi aromate.

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstarnac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.