Tocăniță de legume cu năut

Printeaza

Tocăniță de legume cu năut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, cartofi, rosii, naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, verdeata.

Este o mâncare sățioasă și gustoasă, plină de arome și culori, ideală pentru a fi savurată în sezonul rece sau oricând doriți o masă sănătoasă și echilibrată.

 

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 morcovi mari, tăiați cubulețe
  • 2 cartofi medii, tăiați în bucăți
  • 1 conservă de roșii tocate
  • 1 conservă de năut scurs și clătit
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1/2 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață proaspătă pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Încălziți o lingură de ulei de măsline într-o oală mare la foc mediu. Adăugați o ceapă medie tocată și 2 căței de usturoi mărunțiți și căliți-le până devin moi și translucide.

Adăugați 2 morcovi mari tăiați cubulețe și 2 cartofi medii tăiați în bucăți. Amestecați și gătiți timp de aproximativ 5 minute.

Adăugați o conservă de roșii tocate și o conservă de năut scurs și clătit.

Condimentați cu o linguriță de boia dulce, o jumătate de linguriță de turmeric, o linguriță de cimbru uscat, sare și piper după gust.

Amestecați bine toate ingredientele.

Reduceți focul și lăsați tocanița să fiarbă acoperită timp de aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt moi.

Serviți tocanița de legume cu năut caldă, garnisită cu verdeață proaspătă, cum ar fi pătrunjel sau coriandru, dacă doriți.

 

Tocăniță de legume cu năut

Informații nutriționale aproximative:

  • Calorii: 250 de calorii per porție
  • Carbohidrați: 40g
  • Proteine: 10g
  • Grăsimi: 5g

 

Puteți ajusta ingredientele după preferințe și adăugați legumele preferate pentru a vă personaliza propria tocaniță vegană.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Curry cu naut si mei

Curry cu naut si mei din: ulei de cocos, ceapa verde, jalapeno, usturoi, ghimbir, pudra de curry, chimion, ardei gras, mei, naut, sare de mare, lapte de cocos, supa de legume, lime. Ingrediente: 1 lingurita ulei de cocos, topit 30 gr ceapa verde tocata 1/2 jalapeno, tocat 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite ghimbir […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.