Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon

Printeaza

Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon din: bibilici vin roşu, ţelină, praz, morcovi, cimbru uscat, maghiran uscat, cuişoare, ienupăr, foi de dafin, bacon, unt, ceapa, supa, faina, sare.

Tocanita_de_bibilici_cu_maghiran_si_bacon

Ingrediente:

  • 1-2 bibilici
  • 1l vin roşu
  • 4 fire ţelină
  • 1 fir praz
  • 2 morcovi
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă maghiran uscat
  • câteva cuişoare
  • câteva fire de ienupăr
  • 1 foaie de dafin
  • 50 g bacon
  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 200 ml supă
  • făină
  • sare

Mod de preparare:

Se porţionează bibilicile; se aşază într-un castron de ceramică şi se adaugă cu­buri de ţelină, praz şi morcovi, precum şi mirodeniile. Se toarnă vinul şi se iasă să se marineze la frigider 2-3 zile. Se taie cuburi baconul şi se aşază în tigaie cu untul; se prăjesc, adăugând şi ceapa tocată.

Se scoate carnea din ma­rinată şi se şterge bine; se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în vasul cu ceapă. Apoi se adaugă marinata cu tot cu legume şi se acoperă cu capacul; se căleşte la temperatură joasă, timp de cca 90 min.

Se toarnă treptat supă pe tot acest parcurs şi se întoarce carnea. Se serveşte cu beţişoare de mămăligă rece friptă.

Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon

Tocanita_de_bibilici_cu_maghiran_si_bacon

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este foarte interesanta tocanita de bibilici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.