Tagliatelle cu pancetta

Printeaza

Tagliatelle cu pancetta din: ulei de masline, salvie, ceapa, pancetta, dovleac, sare, piper, tagliatelle, parmezan.

Ingrediente: Tagliatelle_cu_pancetta

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 10 frunze de salvie
  • 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
  • 75 g pancetta tăiată în bucăţi
  • 200 g dovleac ras
  • sare şi piper negru măcinat
  • 150 g tagliatelle
  • 30 g parmezan ras

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare, adaugă frunzele de salvie şi frige-le 30 de secunde, apoi scoate-le pe o hârtie absorbantă. In aceeaşi tigaie căleşte ceapa la foc mic, timp de 5 minute, până se înmoaie, dar nu devine maronie.

Adaugă pancetta şi prăjeşte-o 5 minute până devine aurie. Adaugă dovleacul şi 400 ml apă. Acoperă şi fierbe 30 de minute până când totul devine un sos subţire.Intre timp, într-o oală, pune apă şi sare.

Adu la fierbere şi pune pastele. Fierbe-le timp de 10 minute până se înmoaie. Scurge pastele, adaugă sosul de dovleac şi asezonează.

Adaugă parmezanul şi 4 frunze de salvie mărunţite. Serveşte în 2 boluri. Ornează cu frunzele de salvie rămase.

Tagliatelle cu pancetta

Tagliatelle_cu_pancetta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.