Tagliatelle cu pancetta
PrinteazaTagliatelle cu pancetta din: ulei de masline, salvie, ceapa, pancetta, dovleac, sare, piper, tagliatelle, parmezan.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 10 frunze de salvie
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 75 g pancetta tăiată în bucăţi
- 200 g dovleac ras
- sare şi piper negru măcinat
- 150 g tagliatelle
- 30 g parmezan ras
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare, adaugă frunzele de salvie şi frige-le 30 de secunde, apoi scoate-le pe o hârtie absorbantă. In aceeaşi tigaie căleşte ceapa la foc mic, timp de 5 minute, până se înmoaie, dar nu devine maronie.
Adaugă pancetta şi prăjeşte-o 5 minute până devine aurie. Adaugă dovleacul şi 400 ml apă. Acoperă şi fierbe 30 de minute până când totul devine un sos subţire.Intre timp, într-o oală, pune apă şi sare.
Adu la fierbere şi pune pastele. Fierbe-le timp de 10 minute până se înmoaie. Scurge pastele, adaugă sosul de dovleac şi asezonează.
Adaugă parmezanul şi 4 frunze de salvie mărunţite. Serveşte în 2 boluri. Ornează cu frunzele de salvie rămase.
Tagliatelle cu pancetta
Pofta buna!