Supa de stevie cu ou

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smantană 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine […]

Supa picanta cu ardei

Supă de zarzavat cu răzălei

Supă de zarzavat cu răzălei Ingrediente: 3 apă 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cartofi mai mici 1 ceapă 100 ml ulei 1 vârf de cuţit de boia pătrunjel verde condimente piper sare Pentru răzălei ai nevoie de: 4 linguri făină 1 ou     Mod de preparare: Pui apa la fiert […]

Supa rapida de mere si galuste

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată Ingrediente: 100 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă praf de curry sau boia de ar­dei sare 1 1/2 l supă de carne sau pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei 150 g smantană 30 g orez 1ceapă   Mod de preparare: Se […]

retete

Supă de vara cu turnaţei

O reteta de supa de vara cu turnatei si gulii, morcovi, cartofi, condiment, verdeata, faina, oua si smantana. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire de ceapă 300 g cartofi noi 1 linguriţă condiment verdeaţă 60-100 g făină 1-2 ouă smântână   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli în mai multe ape, […]

Supă de varză şi cartofi

Supa de varza

Supa de varza  Ingrediente: 3 l apă 1 varză mijlocie o ceaşcă orez sau arpacaş 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într- o oală, cu apă fierbinte. Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de […]

Supa crema de cartofi cu parmezan

Supa deasa de legume(crema)

Supa deasa de legume  Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă     Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ […]

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

Supa deasa de dovleac

Supa deasa de dovleac  Ingrediente: 3 l apă 500 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură făină 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră […]

retete

Supa de gulii

Supa de gulii  Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. […]

Supa deasa de conopida

Supa deasa de conopida  Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească […]

Supa de rosii cu gremolata

Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi  Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne     Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii […]

Supa de macris

Supa de macris

Supa de macris  Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână     Mod de preparare: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu […]

Supe

Supă verde de primavară

Supă verde de primavară  Ingrediente: 3 legături de ştevie 1/2 kg spanac 1 salată verde 3-4 fire de tarhon 1 legătură de pătrunjel 100 g unt (sau ulei) 1 linguriţă de făină 1 gălbenuş 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment   Mod de preparare: Cureţi şi speli ştevia, spanacul şi salata şi le tai fideluţă. […]

Supa deasa de morcovi(crema)

Supa deasa de morcovi(crema)

Supa deasa de morcovi (crema)  Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nuca     Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa […]

Supă simplă de rosii cu taiţei

Supă simplă de rosii cu taiţei

Supă simplă de rosii cu taiţei din: ceapa, morcovi, ardei, ulei, rosii, taitei, sare, frunze de telina, patrunjel. Poate te itnereseaza si Supa crema de rosii cu paine prajita Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 ardei 3 linguri ulei 10 roşii mari 150 g tăieţei sare frunze de ţelină pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi […]

retete

Consome de rosii

Consome de rosii din: rosii, zeama de carne, sare, piper, patrunjel verde.   Ingrediente: 1 kg roşii 1 l zeamă de carne sare piper puţin pătrunjel verde     Mod de preparare: Punem la fiert zeama de carne. Alegem 4—5 roşii coapte. Le curăţăm de pieliţă şi de seminţe şi le tăiem în cuburi sau […]

Supă de ţelină cu paste fainoase

Supă de ţelină cu paste fainoase

Supă de ţelină cu paste fainoase Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi o mână de paste făinoase 1 cutie smântână sare condimente ulei   Mod de preparare: Cureţi toate zarzavaturile, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte cubuleţe. Pe toate le înăbuşi în puţină apă cu ulei şi condiment după gust. După […]

Supă crema de legume cu chimen

Supă crema de legume cu chimen

Supă crema de legume cu chimen din: morcov, ceapa, radacina de patrunjel, chimen, ulei, faina, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 linguriţă de chimen 2 linguri de ulei 1 lingură de făină 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, tai ceapa […]

Supă de măcriş cu salată

Supă de măcriş cu salată

Supă de măcriş cu salată Ingrediente: 2 l apă 125 g măcriş 250 g salată verde câteva fire de ceapă 1 lingură făină ulei sare mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli verdeţurile, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Când sunt moi pre­sari făină şi pui apă puţin câte puţin. Laşi […]

Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai

Supă de spanac, urzici si salată

Supă de spanac, urzici si salată Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti […]

Supă de mazare cu găluşte din făină

Supă de mazare cu găluşte din făină

O reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente. Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi condimente după gust.     […]

Supă ardelenească de cartofi cu tarhon

Supa ardeleneasca de cartofi

Supa ardeleneasca de cartofi  Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel ver­de 3 linguriţe faină 1 linguriţă boia 100 ml ulei 2 linguri de bulion 250 g smântână sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în […]

Supă crema de legume cu chimen

Supa – crema de legume la rece

Supa – crema de legume la rece din: ceapa, dovlecei, ardei grasi, usturoi, rosii, frunze de telina, ulei, otet de mere, piper, paine, condimente.   Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii […]

Supa de cartofi (crema)

Supa de dovlecei

 Supa de dovlecei Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2 cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii pasezi şi îi pui în apa în care au fiert, apoi îi dai […]

Supă de ţelină cu paste fainoase

Supa de telina

Supa de telina Ingrediente: 400 g ţelină rădăcină 400 g cartofi 50 g margarină sau unt 1 pahar smântână 200 g brânză telemea sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ţelina şi cartofii în cubuleţe mici şi le rumeneşti într-o cratiţă cu margarina sau untul. După ce s-au aurit, torni apă caldă cât să […]

Supa de mazare cu somon afumat si crutoane

Supa-crema de mazare cu crutoane

Supa-crema de mazare cu crutoane Ingrediente: 1 kg mazăre nouă 1 legătură mărar verde 1 ceapă sare 3 linguri smântână 50 g unt 3 l apă crutoane   Mod de preparare: Mazărea şi ceapa tocată le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert, le treci prin sită şi amesteci pasta […]

Supă de gulii cu crutoane

Supa-crema de cartofi si praz

Supa-crema de cartofi si praz din: praz, morcov, cartofi, patrunjel, unt, cascaval, crutoane, sare. Ingrediente: 1/2 kg praz 1 mor­cov mic 1/2 kg cartofi pătrunjel verde tocat 50 g unt 50 g caşcaval ras crutoane sare   Mod de preparare: Tai bucăţi legumele spălate, curăţate (6 praz doar partea albă) şi le pui la fiert […]

Supa pasata de spanac

Supa pasata de spanac

Supa pasata de spanac din: cartofi, ceapa, morcovi, spanac, suc de lamaie, dovlecel, smantana, sare, nucsoara.   Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 2 morcovi 600-700 g spanac suc de lămâie 1 dovlecel (facultativ) smântână sare nucşoară   Mod de preparare: Cartofii, ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt îi căleşti în puţin ulei, după care adaugi […]

Supă de vişine

Supa de visine

Supa de visine Ingrediente: 1 kg vişine zahăr sare 1 l supă de carne limpede   Mod de preparare: Storci vişinele fără sâm­buri şi obţii astfel un suc pe care-l strecori. Il adaugi la supa de carne, care trebuie să fie limpede. Potriveşti de sare şi zahăr după gust şi mai laşi să dea câteva […]

Supa crema de rosii cu smantana si busuioc

Supa de rosii cu omleta

Supa de rosii cu omleta Ingrediente: 250 g roşii 1 ceapă mică 1/2 ou 10 ml smântână ulei pentru omletă verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa şi roşiile, spălate şi tăiate, le pui la fiert împre­ună. După ce au fiert, adaugi aproximativ 150 ml supă de zarzavat (sau de carne). Laşi să clocotească totul de […]

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole ver­de 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida […]

Supa strecurata

Supa strecurata

Supa strecurata din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, varza, cartofi.   Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. Se pune la fiert cu apă rece şi sare. Apa se socoteşte […]

Supa pasata de dovleac

Supa crema de dovleac cu smantana

Supa crema de dovleac cu smantana Ingrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar […]