Supa deasa de dovleac

Printeaza

Supa deasa de dovleac 

Ingrediente:Supa deasa de dovleac

  • 3 l apă
  • 500 g dovleac
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri smântână
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se face un sos alb din făină şi unt, subţiat cu puţină apă, şi se amestecă cu dovleacul trecut prin sită.

Se adaugă apoi apă în care a fiert zarzavat, se pune sare şi se lasă să fiarbă la foc mic; din timp în timp se ia cu o lingură pieliţa ce se formează deasupra prin ridicarea untului la suprafaţă.

Se drege cu două linguri de smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu ma omor cu supa de dovleac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.