Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

Printeaza

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

Ingrediente:Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

  • 250 g cîmăciori cabanos
  • 600 g urzici
  • 2 l supă
  • 2 l apă
  • 5 ouă
  • sare
  • piper
  • 600 g măcriş
  • 2 cepe
  • 80 g unt
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri smantană
  • 120 g ulei
  • pesmet de casă

 

Mod de preparare:

Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă clocotită 2 minute. Se strecoară şi după ce se răcesc se storc şi se toacă mărunt.

Separat se face un rîntaş blond cu untul, 1/2 lingură făină şi ceapa tocată şi se fierb in supă împreună cu urzicile, măcrişul şi cîrnăciorii tăiaţi rondele, se termină cu smantana.

Separat cu supa se servesc 4 ouă fierte tari (8 minute) tăiate în două în lungime care se dau prin făină, ou bătut, sare şi pesmet şi se prăjesc în ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.