Supă de urzici cu smantana

Printeaza

Supă de Urzici cu smantana din: urzici, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, otet.

 

Ingrediente:

  • 200 de grame de urzici proaspete (spălate și tocate)
  • 1 ceapă mare (tăiată mărunt)
  • 2 căței de usturoi (tăiați mărunt)
  • 2 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe)
  • 1 litru de apă sau supă de legume
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Oțet (opțional)

 

Mod de preparare:

Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii. Adăugați cartofii tăiați cubulețe și amestecați-i cu ceapa și usturoiul.

Turnați apa sau supa de legume peste legumele din oală și aduceți totul la fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute sau până când cartofii devin moi.

Adăugați urzicile tocate și gătiți timp de încă 5-7 minute sau până când urzicile se înmoaie.

Folosiți un blender de mână sau un blender de bucătărie pentru a transforma supa într-o consistență cremoasă.

Reveniți cu supa la foc și încălziți-o bine. Adăugați sare și piper după gust. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva picături de oțet pentru a reduce iritarea urticării (opțional).

Serviți supa de urzici caldă. Puteți decora cu smântână sau brânză proaspătă dacă doriți.

Supă de urzici cu smantana

Informații nutriționale aproximative (pe porție):

  • Calorii: 150 kcal
  • Carbohidrați: 20 grame
  • Proteine: 5 grame
  • Grăsimi: 6 grame

Această supă de urzici este o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum fier, vitamina C și acid folic.

De asemenea, este bogată în fibre și are un gust delicios. Este o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare, mai ales în sezonul urzicilor proaspete.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de urzici si cartofi

Supa de urzici si cartofi

Supa de urzici si cartofi din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, telina, ulei, supa de legume, smantana, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 3 grămezi mici de urzici 300 g cartofi albi cepe 1 căţel de usturoi 150 g ţelină linguri cu ulei 500 ml supă clară de legume 200 ml smântână 1 linguriţă cu unt 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.