Supa de gulii

Printeaza

Supa de gulii 

Ingrediente:Supa de gulii

  • 3 l apă
  • 3 gulii frumoase
  • 300 g cartofi
  • 1/2 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine.

Se face un rântaş din jumătate lingură de unt, cu o lingură de făină.

Se stinge cu zeama din oală şi se amestecă încet cu supa. Când legumele sunt bine fierte, se trec prin sită şi se lasă supa să mai dea câteva clocote.

Se drege în castron cu o lingură de smântână şi cu un gălbenuş.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut supa de gulii. O fi buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.