Supă groasă de linte

Printeaza

Supă groasă de linte din: linte, morcov, nap, ceapa, apa, telina, verdeturi, zeama de lamaie si unt.

retete

Ingrediente:

  • 4 ceşti de linte
  • 1 morcov
  • 1 nap
  • 2 cepe
  • 4 litri de apă
  • 4 tulpini de ţelină
  • 2 linguriţe cu fulgi de verdeţuri
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • 30 gr. Unt

 

Mod de preparare:

Pentru această supă poţi folosi fie lintea roşie, fie pe cea verde.

Dacă o foloseşti pe cea din urmă, pune-o la înmuiat peste noapte.

Fierbe la foc înăbuşit lintea timp de 2 ore, culegând şi aruncând spuma care se ridică.

Spală bine legumele, toacă-le şi pune-le în supă. Fierbe la foc mic încă 2 ore.

Apoi pasează printr-o strecurătoare, sau nu, după cum preferi tu.

Adaugă zeama de lămâie, fulgii de verdeaţă, şi untul  şi serveşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.