Supă limpede de linte

Printeaza

Supă limpede de linte din: linte, cartofi, ceapa, telina, rosii, unt, sare si piper.

retete

Ingrediente:

  • câte 500 gr de linte şi cartofi
  • 1 ceapă spaniolă mare
  • 1 căpăţână mijlocie de ţelină (sau frunzele de ţelină păstrând rădăcina pentru masă)
  • 250 grame de roşii proaspete
  • 30 grame de unt
  • piper şi sare după gust

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa şi prăjeşte-o în unt până se rumeneşte.

Alege şi spală lintea, şi pune-o pe foc cu 2 litri de apă sau supă de legume strecurată, adăungând apoi ceapa prăjită.

Spală, curăţă de coajă şi mărunţeşte cartofii, pregăteşte ţelina, toac-o mărunt, şi adaugă-le pe ambele peste linte.

Când sunt aproape moi, adaugă roşiile.

Când toate ingredientele sunt moi, pasează supa printr-o strecurătoare.

Pune-o din nou în oala, adaugă piper şi sare şi mai multă apă dacă este prea groasă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.