Sos de Mango pentru Pește sau Fructe de Mare

Printeaza

Sos de Mango pentru Pește sau Fructe de Mare din: mango, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, suc de lime, coriandru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 mango matur, curățat și tăiat cubulețe
  • 1/4 ceapă roșie, tăiată fin
  • 1/4 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1/4 ardei gras galben, tăiat cubulețe
  • 1/4 ceapă verde, tăiată rondele subțiri
  • 1/2 ardei iute roșu (opțional, pentru o notă picantă)
  • Sucul de la 1 lime sau lămâie
  • 2 linguri de coriandru proaspăt tocat (opțional)
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Într-un castron, combinați cubulețele de mango, ceapa roșie tăiată fin, ardeii grași cubulețe, ceapa verde tăiată rondele și, dacă doriți un sos picant, adăugați ardeiul iute tăiat mărunt.

Stoarceți sucul de la lime sau lămâie peste amestecul de ingrediente și amestecați bine.

Adăugați coriandrul proaspăt tocat pentru un gust aromat și amestecați din nou.

Gustați sosul și ajustați sarea și piperul după preferință.

Acoperiți bolul cu folie de plastic sau capac și lăsați-l să stea la frigider timp de cel puțin 30 de minute pentru a permite aromelor să se combine.

După ce ați lăsat sosul să se odihnească, amestecați-l din nou înainte de a-l servi.

Sos de Mango pentru Pește sau Fructe de Mare

Valori nutriționale:

Valorile nutriționale pot varia în funcție de mărimea porțiilor și de tipul specific al ingredientelor utilizate. În general, sosul de mango pentru pește sau fructe de mare are aproximativ 50-60 de calorii per porție mică.

Acest sos de mango proaspăt și fructat este perfect pentru a însoți peștele sau fructele de mare gătite.

Are un echilibru minunat între dulceața mango-ului, aciditatea lime-ului și un pic de căldură din ardeiul iute (opțional).

Coriandrul adaugă o notă aromată și proaspătă, dar este opțional, deci puteți omite dacă nu sunteți fani.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dressing sau sos pentru salate

Dressing sau sos pentru salate. Dressingul sau sosul pentru salate este o componentă esențială a bucătăriei, utilizată pentru a adăuga gust și textură salatelor și altor feluri de mâncare. Iată o privire mai detaliată asupra dressingului, inclusiv istoria, tipurile, ingrediente comune și curiozități: Istorie: Istoria sosurilor pentru salate poate fi urmărită până în antichitate. Grecii […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos pentru carne de vanat

Sos pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, prăjiţi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.