Scrumbie in pergament
PrinteazaScrumbie in pergament
- un kg scrumbie (2-4 peşti)
- 100 ml ulei
- o lămâie
- o legătură mică de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi, după care se ung cu puţin ulei şi în interior, şi în exterior.
Se înveleşte fiecare peşte într-o bucată de hârtie pergament şi se aşază pe un grătar încins. Se lasă câte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peştelui).
Se scot apoi peştii din pergament şi se pun pe platoul de servire, lăsându-se să se răcească bine.
In acest timp se pregăteşte un sos din restul de ulei, zeama de lămâie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat. Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci şi se servesc.
Pofta buna!