Scrumbie cu ciuperci
PrinteazaScrumbie cu ciuperci din: scrumbii, vin, morcovi, ceapa, ciuperci, dafin, piper, sare, verdeata, ulei.
- 4 scrumbii proaspete
- 100 ml vin alb
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper
- sare
- verdeaţă
- 3 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, înlăturaţi capul, îl goliţi de intestine şi îl spălaţi în multă apă rece. Lăsaţi-l să stea presărat cu sare 5 min.
Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i rondele, tăiaţi ceapa felii subţiri, puneţi-le împreună într-o oală, adăugaţi sare şi boabe de piper şi acoperiţi totul cu vin alb.
Fierbeţi zarzavatul 20 min, după care puneţi scrumbiile întregi şi le fierbeţi împreună cu zarzavatul încă 20 min. Scoateţi-le, puneţi-le pe un platou uşor adâncit spre mijloc şi înconjuraţi-le cu sos de ciuperci.
Pregătiţi sosul din ciuperci spălate bine, tăiate felii subţiri şi scăzute pe foc mic cu ulei, sare şi boabe de piper. Când s-au înmuiat, adăugaţi peste ele un pahar din supa în care a fiert peştele.
Scădeţi totul pe foc mic 15 min, după care răsturnaţi sosul de ciuperci fierbinte peste scrumbii.
Serviţi totul fierbinte, cu verdeaţă tocită deasupra, cu pâine proaspătă şi vin alb alături.
Pofta buna!