Scrumbie de mare
PrinteazaScrumbie de mare din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel.
- 10 scrumbii de mare
- 3 cepe
- 4 ardei iuţi
- 20 g coriandru
- 4 cuişoare
- 4 foi de dafin
- 1 lămâie
- 50 ml oţet balsamic alb
- 50 ml ulei de măsline
- 2 legături pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală peştii sub jet de apă rece, se presară cu sare şi se lasă la marinat 5-6 ore, la rece. Se taie ceapa fâşii, iar lămâia rondele.
Se aşază într-un vas peştii pe un rând, apoi un rând de ceapă, se presară mirodeniile, apoi se pun feliile de lămâie. Se toarnă oţetul şi ulei de măsline şi se dau la cuptorul încălzit, timp de 40 de minute.
Se lasă să se răcească, apoi se aşază pe un platou.
Pofta buna!