Cum sa slabim fara regim

Sfaturi care te scapă de burtă

Sfaturi care te scapă de burtă. Exercițiile pe care le facem săptămânal au un rol important dacă vrem să avem un abdomen plat la plajă, însă în cele din urmă tot rutina zilnică și obiceiurile din bucătărie sunt mai importante. n program susținut de exerciții fizice res­pectat săptămânal vă va modela corpul în timp prin […]

Beneficiile consumului de nuci

Beneficiile consumului de nuci

Nucile sunt, probabil, unele dintre cele mai vechi alimente cultivate pe planetă. Acestea sunt cunoscute și apreciate de mai bine de 7.000 de ani î.Hr. Chiar dacă sunt bogate în calorii, conțin foarte multe substanțe nutritive, necesare pentru buna funcționarea a organismului. Ce beneficii au după ce le consumi Consumul regulat de nuci reduce riscul […]

Proprietatile ghimbirului

Zece proprietăţi ale ghimbirului

Numeroase studii arată că există numeroase proprietăţi ale ghimbirului care ajută organismul. Printre altele, unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului este faptul că este foarte bogat în antioxidanţi. Proprietăţile ghimbirului sunt studiate încă din antichitate. Pe lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie notat faptul că este o sursă exceletă de vitamine şi minerale. […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, […]

Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Suc de sfecla rosie, morcov si mar din: sfecla, morcovi, mere, suc de lamaie. Sucul de sfecla rosie este considerat un bun remediu natural pentru diverse afectiuni, datorita numeroaselor sale proprietati si valori nutritionale.   Ingrediente: 1 sfeclă roşie mai mare 3-4 morcovi 2-3 mere potrivit de mari sucul de la o lămâie   Mod de […]

Suc de coacaze negre

Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si mar

Datorită beneficiilor extraordinare pe care le adu­ce organismului, această combinaţie poate fi considerată a avea proprietăţi de-a dreptul miraculoase. Sucul proaspăt de sfeclă, morcovi şi mere a fost prima oară folosit de către medicii chinezi pentru tratamentul cancerului de plămâni cu mii de arii în urmă. Este eficient în păstrarea sănătăţii tuturor orga­nelor, în special […]

Mimoze cu menta proaspata si portocale

Menta – savoarea mancarurilor

De secole, menta se bucură de o imensă popularitate, fiind folosită atât în bucătărie, pentru a da savoare mâncărurilor, cât şi pe post de plantă medicinală. Plină de vitamina A, C, B12, tiamină şi acid folie şi bogată în minerale, printre care magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc şi seleniu, menta se numără printre cele mai […]

Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de deces

Zaharul si hiperactivitatea

Starea de hiperactivitate reprezinta o tulburare ce apare caracteristic in copilarie, chiar inainte de varsta de 7 ani, si include in tabloul clinic o stare permanenta de neliniste psiho-motorie, incapacitate de concentrare, impulsivitate sau combinarea acestora. Manifestarile trebuie sa fie prezente timp de minim 6 luni pentru a ridica suspiciunea de hiperactivitate, sa aiba o […]

Sparanghel cu smântână

Sparanghelul – furnizor de sanatate

Cercetări recente au stabilit o legătură între consumul sparanghelului, echilibrul psihic şi sănătatea inimii. Sparanghelul conţine şi rutină, un compus chimic cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. De asemenea, această substanţă întăreşte capilarele, micile vase de sânge pe care pot apărea umflături hemoroidale sau varice. Ca toate fructele şi legumele, sparanghelul furnizează o doză sănătoasă de fibre. Această […]

Intariti-va imunitatea cu fructe si legume de sezon

Respiraţie urât mirositoare? Care sunt cauzele şi cum poţi scăpa de ea

Cele mai frecvente cauze ale respiraţiei urât mirositoare sunt cele de natură dentară. Respiraţia urât mirositoare, denumită halitoză, foarte deranjantă în viaţă socială indiferent de vârstă, preocupă foarte multe persoane care se confruntă cu această problemă. Primul pas în diagnosticarea și tratarea afecțiunii este un control stomatologic, în cadrul căruia medicul dentist va putea confirma […]

Ai acnee? 10 greşeli care o pot înrăutăţi

Toate femeile îşi doresc o piele strălucitoare, cât mai curată şi lipsită de de coşuri, însă multe din obiceiurile pe care le considerăm normale ne pot de fapt sabota sănătatea pielii. Dr. Andreea Stancu, medic dermatolog, îţi spune care sunt cele mai frecvente greşeli atunci când suferi de acnee, cea mai întâlnită afecţiune pentru care […]

Suc de coacaze negre

Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie

Dieta cu sfeclă este una dintre cele mai eficiente, sănătoase și naturale diete. În dieta cu sfeclă, trebuie să alegem sfecla care este rotundă și care are o culoare de roșu intens pentru a ne bucura de beneficiile pe care le oferă. În plus, natura este plină de fructe și legume care ne ajută să […]

Intariti-va imunitatea cu fructe si legume de sezon

Cele mai bune alimente pentru tiroidă

Cele mai bune alimente pentru tiroidă: Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului. Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidismul se traduce printr-o glandă tiroidă mai puţin activă […]

Intariti-va imunitatea cu fructe si legume de sezon

10 surse de proteine vegetale care nu trebuie să-ţi lipsească în post

10 surse de proteine vegetale care nu trebuie să-ţi lipsească în post. Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui, care începe pe 18 martie, e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale. Caută să ai zilnic în alimentaţie astfel de produse, pentru a trece cu bine această perioadă. Iată care sunt cele mai importante […]

Salata de cirese cu pancetta

Ciresele, fructe regale

Ciresele pot fi consumate atât crude, ca desert, cât şi în diverse preparate: prăjituri, tarte, sufleuri, compot, dulceaţă, gem, îngheţată, sirop, lichior, salată de fructe, supă de cireşe, etc. Evitaţi-le pe cele lovite, cu tăieturi sau tulpini uscate. Cireşele cu tulpinile intacte vor avea un termen de valabilitate mai lung. înainte de folosire, fructele trebuie spălate […]

Shake cu spanac

Detoxifierea de primavara. Cum ne putem curăţa organismul de toxine

Detoxifierea de primavara. Cum ne putem curăţa organismul de toxine. Pentru cei mai mulţi dintre noi, primăvara joacă rolul zilei de luni, atunci când ne propunem să începem o dietă, să ne facem abonament la sală sau, în general, să schimbăm ceva în viaţa noastră. Odată cu sfârşirea anotimpului rece şi punerea în cui a […]

Despre Pinul rosu si Pinul negru

Ingrijirea mainilor si a unghiilor

Ingrijirea mainilor si a unghiilor desi este un aspect important, multi oameni il neglijeaza. Mainile uscate, crapate si pielea dureroasa sunt problemele frecvente intalnite in timpul iernii. Pur si simplu, acestea limiteaza miscarile si determina disconfort. Din fericire, cu masuri de prevenire, ingrijire si tratament optim, sanatatea mainilor poate fi mentinuta pe tot parcursul anului. […]

Suc de ananas si curmale

Curmalele uscate te ajuta sa treci mai usor prin astenia de primavara

Curmalele uscate te ajuta sa treci mai usor prin astenia de primavara. Curmalele uscate sunt bogate în calciu, potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, cupru, seleniu, zinc, mangan, sulf, carbohrdraţi şi fructoza, vitamine din grupa B şi vitamina C. In general, curmalele uscate sunt destul de dulci şi nu le puteţi mânca zilnic în cantităţi mari. Dar consumul […]

Hrisca cu stevie

Hrisca cu stevie

Hrisca cu stevie din: hrisca, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului […]

sanatate

Băutura care oferă 5 remedii pentru organism

Un simplu condiment dizolvat în apă are numeroase proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și anti-îmbătrânire. În medicina alternativă, turmericul, cu compusul său, curcumina, aduce organismului nostru cel puțin 5 beneficii, potrivit healthyfoodhouse.com. Pentru a beneficia de toate proprietățile acestui condiment, trebuie să îl dizolvați în apă călduță, amestecând foarte bine și să beți amestecul în fiecare dimineață […]

Aspirina previne cancerul

Aspirina previne cancerul. Cercetătorii de la Universitatea Harvard vin cu vești importante pentru bolnavi: consumul regulat de aspirină reduce riscul de a dezvolta toate formele de cancer cu 3%, în special datorită rolului preventiv contra cancerului de colon şi a tumorilor gastro-intestinale, scrie CSID. Astfel, conform celui mai recent studiu, aspirina ar putea reduce riscul […]

Grăsimi bune versus grăsimi rele

Grăsimile fac parte din dieta noastră zilnică și sunt esențiale pentru a ne menține sănătatea, fiind o sursă de energie (1 gram=9 kcal sau 37 kJ) și conținând nutrienți importanți, precum acizii grași. Acizii grași stau la baza grăsimilor, ei clasificându-se în acizi grași saturați, mononesaturati și polinesaturați, în funcție de structura lor chimică. Grăsimile […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate din: ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic, ceapa verde, oregano, sare, piper, usturoi, dovlecei, naut, feta, rosii uscate.   Ingrediente:  ¼ cana + 1 lingura ulei de masline ¼ cana de suc de lămâie 2 linguri de otet balsamic 1 lingura ceapa verde feliata ½ […]

Reteta zilei: Broccoli marinat la cuptor

Broccoli marinat la cuptor din: broccoli, ulei de masline, otet mustar dijon, usturoi, sare, piper. Poate te intereseaza si: Broccoli la cuptor cu prosciutto si otet balsamic Broccoli la cuptor cu aroma de lamaie Broccoli cu branza la cuptor   Ingrediente:  2 broccoli rupte buchetele 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri otet 1 […]

Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de deces

Micul dejun, bun pentru inimă

Un studiu realizat de o echipă de la Harvard demonstrează încă o dată că micul dejun are o importanță mare pentru sănătate. Cei care sar peste prima masă a zilei prezintă un risc cu 27% mai mare de a suferi o criză cardiacă. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, spun nutriționiștii. Au […]

sanatate

Creșterea presiunii atmosferice: dureri articulare, tensiune arterială și astenie

Creșterea presiunii atmosferice: dureri articulare, tensiune arterială și astenie. Kinetoterapia şi sportul ameliorează problemele. Durerile articulare, tensiunea arterială și astenia sunt doar câteva dintre efectele variației presiunii atmosferice care însoțesc, de cele mai multe ori, anotimpul călduros. Trecerea de la frig la cald, respectiv iesirea din iarna si intrarea in primavara, o perioada mult asteptata […]

Remediul puternic care scade tensiunea arterială

Remediul puternic care scade tensiunea arterială: Tensiunea arterială mare, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune, este o afecțiune cardiovasculară care apare atunci când este blocat fluxul sangvin către inimă. Astfel, tensiunea arterială crește atunci când arterele sunt obstrucționate. De obicei, hipertensiunea se instalează pe neştiute. Tocmai pentru că nu dă niciun simptom considerabil se mai […]

The World Of Tea

7 ceaiuri care alungă stresul

După o zi de muncă obositoare, un calmant natural e binevenit. Şi ce poate fi mai plăcut decât să te odihneşti în fotoliu, sorbind o cană de ceai? Iată câteva plante care au rolul de a te relaxa, la capătul unei zile pline de stres. Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, […]

Bors de praz cu leustean

Retete simple cu Urzici

Retete simple cu Urzici: Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta   Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borca (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare ulei […]

Plante medicinale: coada calului

Sanatate cu ALOE VERA

Sanatate cu ALOE VERA: Un concentrat de substanţe active Deşi este compus din 98% apă, miezul frunzelor de Aloe rămâne partea cea mai preţioasă a întregii plante, care conţine peste 200 de substanţe active. Plan­ta de Aloe îşi datorează toate proprietăţile sale tera­peutice remarcabile, acestei compoziţii chimice unice. Cum se utilizează o frunză de Aloe […]

Dovlecei scăzuţi

Dovlecei cu marar

Dovlecei cu marar din: dovlecei, ulei, ceapa, marar, faina, lamaie, sare, piper. Este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare. Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă […]

Ce lucruri să NU purtăm când facem sport

În majoritatea cazurilor, este uşor să luăm o decizie în ceea ce priveşte îmbrăcămintea pentru ora de sport. O pereche de adidaşi, cu o pereche de pantaloni mai vechi şi un tricou uzat. Într-adevăr, nu este o mare filosofie când vine vorba de vestimentaţia la ora de sport, dar sunt câteva lucruri pe care ar […]