Salata ruseasca cu ceapa verde

Printeaza

Salata ruseasca cu ceapa verde din: oua, cartofi, morcovi, telina, castraveti, sunca, mazare, mustar, lamaie, masline, ulei, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Salata_ruseasca_cu_ceapa_verde

  • 4 ouă fierte
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină medie (facultativ)
  • 3 castraveţi muraţi
  • 200 g şuncă presată
  • 150 g mazăre
  • 2 linguri de muştar
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de masline
  • ulei
  • ceapă verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii, morcovii şi ţelina în coajă. Lasă-le la răcorit, decojeş-te-le şi taie-le cubuleţe. Procedează la fel cu şunca presată, castraveţii şi albuşul de ou fiert.

Pune-le într-un vas adânc. Adaugă mazărea fiartă şi răcită.

Separat, într-un castron, zdrobeşte gălbenuşurile fierte cu furculiţa, apoi amestecă-le cu muştar, sare şi piper, apoi prepară o maioneză, turnând treptat ulei. Spre final, adaugă zeama de lămâie.

Incorporează maioneza în amestecul de legume. Ornează cu ceapă verde şi serveşte salata decorată cu ceapă verde tocată.

Salata ruseasca cu ceapa verde

Salata_ruseasca_cu_ceapa_verde

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.