Salată de Noodle cu Lemongrass și Carne de Porc

Printeaza

Salată de Noodle cu Lemongrass și Carne de Porc din: noodles, carne de porc, ardei, morcov, castravete, coriandru, menta, arahide, suc de lamaie, sos de peste, usturoi, ardei iute.

Descoperiți plăcerea unei mese ușoare și pline de savoare cu această rețetă care aduce împreună textura delicată a noodle-urilor de orez cu prospețimea lemongrass-ului și gustul suculent al cărnii de porc.

Completată de un dressing citric vibrant, această salată este perfectă pentru zilele calde de vară sau ca o opțiune de masă sănătoasă și satisfăcătoare.

Reteta Salată de Noodle cu Lemongrass și Carne de Porc:

Ingrediente:

Pentru Salată:

  • 200 g noodles de orez
  • 300 g carne de porc, tăiată fâșii
  • 1 tijă de lemongrass, tocată fin
  • 1 ardei roșu, tăiat julien
  • 1 morcov, tăiat julien
  • 1 castravete, tăiat julien
  • 1 mână de coriandru proaspăt, tocat
  • 1 mână de mentă proaspătă, tocată
  • Arahide prăjite, pentru decor

Pentru Dressing:

  • Sucul de la 2 lămâi
  • 2 linguri sos de pește
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei iute roșu, tocat fin

 

Mod de Preparare:

Fierbeți noodles de orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi clătiți sub apă rece și lăsați deoparte să se scurgă bine.

Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, prăjiți carnea de porc împreună cu lemongrass până când carnea este bine făcută și aromată. Lăsați deoparte să se răcească.

Într-un bol mic, amestecați sucul de lămâie, sosul de pește, zahărul, usturoiul și ardeiul iute, până când zahărul se dizolvă complet.

Într-un bol mare, combinați noodles de orez răciți, carnea de porc prăjită, ardeiul roșu, morcovul, castravetele, coriandrul și menta.

Turnați dressing-ul peste salată și amestecați bine pentru a distribui uniform aromele.

Transferați salata în boluri de servire și garnisiți cu arachide prăjite pentru un plus de textură și savoare.

 

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 22 g
  • Grăsimi: 12 g (saturate: 3 g)
  • Carbohidrați: 40 g
  • Fibră: 3 g
  • Sodiu: 850 mg

 

Sfaturi Utile:

  • Pentru o variantă vegetariană, înlocuiți carnea de porc cu tofu prăjit sau ciuperci.
  • Ajustați cantitatea de ardei iute în funcție de preferința pentru picant.

Ușoară, sănătoasă și plină de savoare, este opțiunea ideală pentru o masă răcoritoare în orice moment al zilei. Savurați fiecare îmbucătură și lăsați-vă purtați într-o călătorie culinară memorabilă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Porc cu salata de mere

Porc cu salata de mere

Porc cu salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1 lingura de tarhon si de patrunjel, tocate zeama de la 1 lamaie 1 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.