Rulada de somon

Printeaza

Rulada de somon din: fileuri de somon, midii, lamai, ceapa, vin alb, smantana, dovlecel, morcov, fasole verde, ciuperci, busuioc verde, capere, andiva, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_de_somon

  • 800 g fileuri de somon
  • 200 g midii
  • doua lamai
  • doua cepe
  • 120 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • un dovlecel
  • un morcov
  • 200 g fasole verde
  • 150 g ciuperci
  • doua fire de busuioc verde
  • doua linguri cu capere
  • o andiva
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cepele se curata de foi, se spala si se taie in jumatati. Morcovul curatat de coaja, ceapa si fasolea verde se spala, se fierb separat in apa cu sare, apoi se lasa la racit.

Morcovul se taie bas tonase subtiri si fasolea verde taiata bucati.

Somonul se taie in felii mai subtiri si se asaza sub forma de foaie pe un tocator, intr-un bol se amesteca morcovul cu fasolea verde, midiile fierte in apa cu sare, ciupercile taiate felii, dovlecelul dat pe razatoare si scurs.

Se presara busuiocul verde tocat, caperele, andiva tocata marunt, sare si piper dupa gust.

Se amesteca, se toarna peste somon si se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura.

Se infasoara in hartie de copt, se asaza intr-o tava si se introduce in cuptorul incins.

Se coace la foc mediu 45-50 de minute, se lasa sa se raceasca si se introduce la rece pentru minimum trei ore.

Se scoate, se taie felii potrivit de groase si se servesc stropite cu suc de lamaie.

Rulada de somon

Rulada_de_somon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.