Retete de Revelion: Chilli de curcan
PrinteazaO reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde.
- 4 cartofi rosii mari
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 300 g carne tocata de curcan
- cate 1 lingura de paprika afumata si chimion macinat
- 1 lingura otet de cidru (sau otet de vin alb)
- 1 lingura de zahar brun
- 350 ml de passata (piure de rosii)
- cheddar ras, pentru servit
- 4 fire de ceapa verde, tocate, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. înţeapă bine cartofii cu o furculiţă, apoi unge-i cu ulei de măsline şi dă-i la cuptor 45 de minute, până se înmoaie. Intre timp, pregăteşte chilii. încinge uleiul rămas într-o tigaie mare, la foc mediu.
Adaugă ceapa, usturoiul şi asezonează, apoi sotează totul 5 minute, până se înmoaie ceapa. Adaugă carnea de curcan şi asezonează din nou, apoi dă focul mai mare şi amestecă bine pentru a mărunţi carnea tocată. După ce aceasta s-a pătruns, adaugă condimentele, oţetul, zahărul şi passata.
Dă focul mai mic şi lasă totul să fiarbă 10 minute, până când scade nivelul lichidului. Crestează cartofii şi umple-i cu chilii de curcan. Fiecare cartof se serveşte cu Cheddar şi ceapă verde presărate deasupra.
Chilii de curcan şi cartofi copţi
Pofta buna!