Chec cu mere si portocale din: mere, portocale, zahar, nuca, ulei, faina, stafide, scortisoara, praf de copt, vanilie si bicarbonat de sodiu.
Ingrediente:
8 mere
3 portocale
1cana zahar
1 cana nuca maruntita
1 ceasca ulei
3 cani faina
1 ceasca stafide
1/2 lingurita scortisoara
1 plic praf de copt
2 plicuri vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Frecam zaharul cu ulei si adaugam merele date pe razatoare cu portocalele taiate marunt. Amestecam pana sfaramam pulpa de fructe.
Adaugam faina, in care s-a amestecat praful de copt, pana obtinem o compozitie mai groasa decat cea de clatite.
Peste compozitie punem bicarbonatul stins in zeama de lamaie, mirodeniile, stafidele si nuca. Tapam tava cu hartie de copt si adaugam in ele jumatate din compozitie.
Se coace la foc potrivit, vreme de 45 de minute. A nu se uita – tava se da la cuptor, numai dupa ce acesta a fost incins. Din cantitatile enumerate, ies patru tavi.
Chec cu banane si scortisoara din: banane, unt topit, zahar, ou, vanilie, praf de copt, sare, scortisoara, faina. Ingrediente: 2-3 banane 1/3 ceasca de unt topit 3/4 – 1 cana de zahar 1 ou, batut 1 linguriță de vanilie 1 linguriță de praf de copt sare 1/2 – 1 linguriță de scorțișoară 1 1/2 cesti […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Chiar ca am o pofta de unde chec