Retete de Revelion: Rulada de varza

Printeaza

Rulada de varza

Rulada de varzaIn locul tradiţionalelor sarmale, puteţi prezenta aceleiaşi ingrediente într-un fel original. Carnea se dă prin maşină, se amestecă cu orezul (care a fost, în prealabil, înăbuşit împreună cu ceapa călită), sare, piper, verdeaţă, 2 linguri păstăi de tomate.

Se aleg frunzele cele mai mari de la o varză murrată mare, se pune pe fiecare câte un câmat gros din umpluttura de came.

Se înfăşoară, se leagă cu o aţă şi se aşază înttr-o formă dreptunghiulară termorezistentă. Se pun deasuipra morcov şi ceapă tăiate rondele, grăsime, cimbru, piper,, un sos de tomate diluat cu apă. Se fierb la cuptor circa 2 tore, acoperite.

După aceea se scoate capacul şi se mai lasă jurmă- tate de oră să se rumenească. Se aduc la masă calde, tăiiate felii groase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.