Retete de Revelion: Rulada de varza
PrinteazaRulada de varza
In locul tradiţionalelor sarmale, puteţi prezenta aceleiaşi ingrediente într-un fel original. Carnea se dă prin maşină, se amestecă cu orezul (care a fost, în prealabil, înăbuşit împreună cu ceapa călită), sare, piper, verdeaţă, 2 linguri păstăi de tomate.
Se aleg frunzele cele mai mari de la o varză murrată mare, se pune pe fiecare câte un câmat gros din umpluttura de came.
Se înfăşoară, se leagă cu o aţă şi se aşază înttr-o formă dreptunghiulară termorezistentă. Se pun deasuipra morcov şi ceapă tăiate rondele, grăsime, cimbru, piper,, un sos de tomate diluat cu apă. Se fierb la cuptor circa 2 tore, acoperite.
După aceea se scoate capacul şi se mai lasă jurmă- tate de oră să se rumenească. Se aduc la masă calde, tăiiate felii groase.
Pofta buna!