Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi
PrinteazaSpanac cu piure de cartofi
- 1 kg spanac
- 2-3 linguri margarină
- 1/2 kg cartofi
- sare
- piper
- 1 ceapă
- ulei
Mod de preparare:
Cu o seară înainte să găteşti, scoţi spanacul din congelator şi îl pui într-un vas ca să se decongeleze şi să se scurgă bine. Spanacul decongelat îl tai mărunt.
Separat, într-o tigaie topeşti margarina şi căleşti ceapa tăiată mărunt. Adaugi apoi spanacul, sare şi piper după gust şi un pahar cu apă. Acoperi şi fierbi înăbuşit până va scădea toată apa.
Separat, faci un piure de cartofi cu margarină, apoi răstorni spanacul pe o farfurie (în mijlocul ei), iar de jur-împrejur pui piureul.
Poftă bună!