Retete de Craciun: Costite de porc
PrinteazaCostite de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper.
- 12 costite de porc
- 1 ceapa
- 4 cuisoare
- 4 boabe enibahar
- 1 lingura otet
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita rasa nucsoara macinat
- 3-4 foi de dafin
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa boia de ardei iute
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preparaţi o marinată din vin, boia, usturoiul pisat, foile de dafin măruntite, nucşoară, ulei, ofet, enibahar, cuişoarele zdrobite, ceapa tăiată julienne, sare, şi piper după gust.
Puneţi în marinata astfel pregătită costiţele de porc şi lăsaţi-le de pe o zi pe alta, la rece.
Scoateţi-le, apoi şi scurgeţi-le bine de zeamă, după care puneţi-le pe un grătar bine încins.
Frigeţi- le la foc potrivit până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.
Serviţi-le calde cu salată verde.
Costite de porc
Pofta buna!