Sos de mustar si sfecla

Reteta zilei: Sos de mustar si sfecla

O reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare. Ingrediente: 400 gr sfeclă roşie 100 gr smântână 50 gr muştar de Dijon 30 ml ulei 20 gr sare     Mod de preparare: Sfecla se curăţă de coa­jă, se spală bine, apoi se pu­ne […]

Supa cu galuste din ficatei de pui

Reteta zilei: Supa cu galuste din ficatei de pui

Avand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3 catei […]

Medalioane de cerb cu aspic

Reteta zilei: Medalioane de cerb cu aspic

O reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 100 gr ceapă 200 gr ciuperci 50 gr unt 100 ml vin alb 30 ml coniac 30 […]

Fricandou de cerb cu sos

Reteta zilei: Ragout de cerb cu smochine

Ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr slănină afumată 150 gr ceapă 150 gr morcovi 30 ml ulei de […]

Muschi de mistret cu pere umplute

Reteta zilei: Muschi de mistret cu pere umplute

O reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 600 gr muşchi file de mistret 400 gr pere 50 gr bacon 100 gr ghebe uscate 100 gr smântână 100 gr ceapă […]

File de pastrav in sampanie

Reteta zilei: File de pastrav in sampanie

O reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100 gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi 20 gr sare 2 gr […]

Varza calita cu ciolan afumat

Reteta zilei: Varza calita cu ciolan afumat

O reteta simpla si delicioasa de varza calita cu ciolan afumat din: varza murata, ciolan afumat, bulion, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 2-3 verze murate ½ ciolan afumat bulion ulei de masline sare piper ardei iute     Mod de preparare: Se spala varza foarte bine cu apa rece si se […]

Platica umpluta cu telina

Reteta zilei: Platica umpluta cu telina

O reteta delicioasa de platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 4 bucăţi de plătică 200 gr ţelină 100 gr morcov 50 gr cuşcuş 1 legătură de pătrunjel 20 ml ulei 50 gr unt 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare: […]

Ciulama de ciuperci

Reteta zilei: Ciulama cu piept de pui si ciuperci

O reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit.   Ingrediente: piept de pui 1/2 kg ciuperci o ceapa smantana dulce pentru gatit       Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la […]

Pana de somn cu usturoi

Reteta zilei: Pana de somn cu ienibanah

O retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600 gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr ceapă 1 legătură de pătrunjel 30 ml ulei 1 lămâie 20 gr sare 2 gr piper alb 4 boabe de ienibahar   Mod de preparare: […]

Corabioare de cod

Reteta zilei: Corabioare de cod

O reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod, rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr fileuri de cod 200 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei de măsline 1/2 legătură de mărar 20 gr sare 2 gr […]

Merluciu impachetat

Reteta zilei: Merluciu impachetat

O reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   […]

Ardei umpluti cu peste si orez

Reteta zilei: Ardei umpluti cu peste si orez

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 8 ardei graşi 600 gr cod 50 gr orez 100 gr ardei roşu 100 gr ceapă 400 ml suc de roşii 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 […]

Mazare cu piept de pui

Reteta zilei: Mazare cu piept de pui

O reteta simpla si delicioasa de mazare cu piept de pui din: piept de pui, mazare, bulion, ceapa, sare si vegeta. Ingrediente: 1 piept de pui mare sau 2 mai mici 1 kg mazare (proaspata sau congelata) bulion 2 cepe sare vegeta     Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucati potrivite, se […]

Reteta zilei: Miel Printaniere

Mielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de miel […]

Bigos delicios

Reteta zilei: Bigos delicios

Bigos este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională poloneză. Pe limba lor, „bigos”înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata, carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 100 gr costiţă afumată 100 gr cârnăciori afumaţi 600 […]

Sote de vita cu salvie

Reteta zilei: Sote de vita cu salvie

O reteta simpla si gustoasa de sote de vita cu salvie din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, usturoi, vin, ulei, salvie, sare si piper. Ingrediente:  600 gr pulpă de vită 400 gr cartofi 100 gr ceapă 2 căţei de usturoi 100 ml vin 50 ml ulei 1 crenguţă de salvie 20 gr sare 2 gr […]

Reteta zilei: Irish stew

O reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper. Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper […]

Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

Reteta zilei: Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu legume in folie de staniol din: pulpe de pui, ardei capia, broccoli, fasole verde, telina, ciuperci, ceapa, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 8 pulpe de pui 1 ardei capia broccoli mazare fasole verde telina 1 cutie ciuperci 2 cepe usturoi sare piper vegeta Mod de preparare: […]

Tocanita de pipote si inimi de pui

Reteta zilei: Tocanita de pipote si inimi de pui

O reteta simpla si gustoasa de tocanita de pipote si inimi de pui din: pipote si inimi de pui, ceapa, bulion, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 1 kg pipote si inimi de pui 4 cepe bulion sare piper vegeta     Mod de preparare: Se spala si se pun la fiert intr-o cratita potrivita pipotele […]

Vrabioara cu unt si mustar

Reteta zilei: Vrabioara cu unt si mustar

O reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita, unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 gr vrăbioară de vită 100 gr unt 50 gr muştar Dijon 1 ou 100 ml vin alb 15 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr […]

Friptura de vita cu morcovi

Reteta zilei: Friptura de vita cu morcovi

O reteta absolut delicioasa de friptura de vita cu morcovi din: pulpa de vita, morcovi, portocala, miere, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 gr pulpă de vită 500 gr morcovi 1 portocală 50 gr miere 30 ml ulei 4 gr busuioc 20 gr sare 2 gr piper     Mod de preparare: Morcovii se […]

Porc cu sos de praz

Reteta zilei: Porc cu sos de praz

O reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru. Ingrediente: 600 gr file de porc 400 gr praz 50 gr unt 70 gr faină 20 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper alb 4 gr coriandru   Mod de […]

File de porc cu cas si legume

Reteta zilei: File de porc cu cas si legume

O reteta delicioasa de File de porc cu cas si legume din: file de porc, cas, smantana, unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr caş proaspăt 100 gr smântână 50 gr unt 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de ridichi 4 fire de mărar 20 […]

Fudulii cu piper verde

Reteta zilei: Fudulii cu piper verde

O reteta de fudulii cu piper verde din: fudulii, smantana, mustar, otet, ulei, sos de soia, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper verde. Ingrediente: 600 gr fudulii 100 gr smântână 30 gr muştar 30 ml oţet 30 ml ulei 20 ml sos de soia 2 foi de dafin 20 gr sare 2 […]

Porc cu carnati si mozzarella

Reteta zilei: Porc cu carnati si mozzarella

O reteta delicioasa de porc cu carnati si mozzarella din: ceafa de porc, carnaciori picanti, mozzarella, rosii, dovlecei, ardei iute, usturoi, vin alb, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 gr ceafă de porc 200 gr cârnăciori picanţi 200 gr mozzarella 100 gr roşii 100 gr dovlecei 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 100 […]

Lasagna cu carne tocata

Reteta zilei: Lasagna cu carne tocata

O reteta absolut delicioasa de Lasagna cu carne tocata din: foi lasagna, carne tocata, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval si 1 ou. Poate te intereseaza si: Lasagna cu spaghete si sos de vita Lasagna cu vita si branza Lasagna cu pui si branza Ingrediente: 1 pachet foi […]

Cotlet gratinat

Reteta zilei: Cotlet gratinat

O reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc, paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr cotlet de porc 4 felii de pâine 300 gr roşii 300 gr ardei kapia 1 ardei iute 30 gr miere 50 gr […]

Muschi file cu bacon

Reteta zilei: Muschi file cu bacon

O reteta absolut delicioasa de muschi file cu bacon din: file de porc, bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr bacon 100 gr roşii 1 legătură de ceapă verde 30 ml ulei 50 ml coniac 20 gr sare 2 gr piper       Mod […]

Varza cu prune uscate si carnati afumati

Reteta zilei: Varza cu prune uscate si carnati afumati

Varza cu prune uscate si carnati afumati din: varza murata, prune uscate, carnati afumati, ulei, rosii, piper si boia iute. Ingrediente: 600 gr varză murată 200 gr prune uscate 100 gr cârnaţi afumaţi 50 ml ulei 100 gr roşii 2 gr piper 5 gr boia iute       Mod de preparare: Varza murată se […]

Friptura de pui cu branza

Reteta zilei: Friptura de pui cu branza

O reteta delicioasa de friptura de pui cu branza din: piept de pui, morcovi, branza de vaci, cascaval, unt, oua, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente:  600 gr piept de pui 400 gr morcovi 150 gr brânză de vaci 50 gr caşcaval 50 gr unt 2 ouă 2 fire de pătrunjel 20 gr sare 2 […]

Pui cu banane

Reteta zilei: Piept de pui cu banane

O reteta de piept de pui cu banane din: piept de pui, banane, cascaval, orez, vin alb, menta, sare, boia, piper alb si oregano. Ingrediente: 600 gr piept de pui 500 gr banane 100 gr caşcaval 100 gr orez 100 ml vin alb 30 gr unt 1 crenguţă de mentă 20 gr sare 2 gr […]