Reteta zilei: Platica umpluta cu telina

Printeaza

O reteta delicioasa de platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb.

Platica umpluta cu telina

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de plătică
  • 200 gr ţelină
  • 100 gr morcov
  • 50 gr cuşcuş
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 20 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Peştii se curăţă, se spa­lă, se eviscerează, se şterg de apă şi se condimentează cu sare şi piper pe interior.

Platica_umpluta_cu_telina_02

Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se scurg bi­ne de apă, trei sferturi din cantitate se taie bastonaşe, iar restul în felii mai mari.

Platica_umpluta_cu_telina_03

Legumele se călesc pâ­nă se înmoaie puţin într-o tigaie cu unt, se adaugă cuş- cuşul şi pătrunjelul tocat, apoi se condimentează du­pă gust şi se căleşte totul.

Platica_umpluta_cu_telina_04

Peştii se umplu cu acestă compoziţie, apoi se pun într-o tavă unsă cu ulei, în jurul lor se pun feliile de le­gume, se condimentează, se stropesc cu ulei şi puţi­nă apă şi se coc în cuptor la i8o°C circa 20 minute.

Platica_umpluta_cu_telina_05

Platica umpluta cu telina

Platica_umpluta_cu_telina

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Nu stiu, dar zic ca merita sa incercam pestele, sa vedem cum iese!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.