Reteta zilei: Miel Printaniere
PrinteazaMielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 gr pulpă de miel
- 200 gr cartofi
- 100 gr ceapă
- 100 gr morcovi
- 100 gr fasole păstăi
- 100 gr mazăre congelată
- 100 gr smântână
- 50 gr unt
- 30 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 2 crenguţe de cimbru
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie în sferturi, se căleşte în untul amestecat cu ulei, iar după ce s-a înmuiat, se scoate separat.
Pulpa de miel se curăţă de pieliţe şi se taie în cubuleţe, se pune la prăjit în locul cepei, se adaugă o crenguţă de cimbru, iar după ce s-a rumenit, se adaugă şi vinul.
După ce sosul s-a redus la jumătate, se adaugă rondele de morcovi şi cubuleţe de cartofi şi se continuă înăbuşirea circa io minute.
Când legumele s-au înmuiat, se adaugă păstăile de fasole şi mazărea congelată, se condimentează cu sare şi piper, iar când totul este gata, se adaugă smântână pe deasupra şi se ornează cu cimbru.
Pentru o mâncare mai săţioasă şi mai consistentă, pulpa de miel se poate înlocui cu bucăţi de coaste mai împănate.
Miel Printaniere
Poftă bună!
Arata foarte bine