Reteta zilei: Merluciu impachetat
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente:
- 800 gr merluciu
- 100 gr măsline
- 100 gr ceapă
- 100 gr ardei roşu
- 1 lămâie
- 50 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper
- 2 gr boia dulce
Mod de preparare:
Se îndepărtează capul de la peşte, bucăţile de peşte se curăţă, se eviscerează, se spală, se scurg bine de apă şi se condimentează cu sare şi piper pe interior. Ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală, se taie în cubuleţe mici, lămâia se curăţă de coajă, se feliază, iar în fiecare peşte se introduc câte două felii de lămâie.
Pe o folie de aluminiu stropită cu ulei se pun ceapă, condimente, ardei şi măsline, în mijloc se pune peştele, iar deasupra o crenguţă de pătrunjel.
Se repetă operaţia pentru fiecare peşte în parte, apoi peştele şi legumele se prind foarte bine în interiorul foliilor de aluminiu.
Peştele înfoliat se aşează într-o tavă de cuptor, se stropeşte cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încins la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.
Se recomandăfolosirea măslinelor negre fără sâmburi, iar înainte de servire, pentru un gust mai picant, se poate presăra pe deasupra ardei iute uscat.
Merluciu împachetat
Poftă bună!
Incoming search terms:
- merluciu la gratar
- merluciu la cuptor in folie
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-merluciu-impachetat html
Vreau si eu 🙂
Si eu vreau, arata foarte bine!