Reteta zilei: Merluciu impachetat

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce.

Merluciu impachetat

Ingrediente:

  • 800 gr merluciu
  • 100 gr măsline
  • 100 gr ceapă
  • 100 gr ardei roşu
  • 1 lămâie
  • 50 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 2 gr boia dulce

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează capul de la peşte, bucăţile de peş­te se curăţă, se eviscerează, se spală, se scurg bine de apă şi se condimentează cu sare şi piper pe interior. Ceapa şi ardeiul se cu­răţă, se spală, se taie în cubuleţe mici, lămâia se cură­ţă de coajă, se feliază, iar în fiecare peşte se introduc câ­te două felii de lămâie.

Merluciu_impachetat_02

Pe o folie de aluminiu stropită cu ulei se pun cea­pă, condimente, ardei şi măsline, în mijloc se pune peştele, iar deasupra o cren­guţă de pătrunjel.

Merluciu_impachetat_03

Se repetă operaţia pen­tru fiecare peşte în parte, apoi peştele şi legumele se prind foarte bine în inte­riorul foliilor de aluminiu.

Merluciu_impachetat_04

Peştele înfoliat se aşea­ză într-o tavă de cuptor, se stropeşte cu puţină apă şi se introduce în cuptorul în­cins la 180°C pentru apro­ximativ 30 de minute.

Se recomandăfolosirea măslinelor negre fără sâmburi, iar înainte de servire, pentru un gust mai picant, se poate presăra pe deasupra ardei iute uscat.

Merluciu împachetat

Merluciu_impachetat

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • merluciu la gratar
  • merluciu la cuptor in folie
  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-merluciu-impachetat html

2 comentarii

  1. Si eu vreau, arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.