Reteta zilei: Cotlet gratinat

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc, paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare si piper.

Cotlet gratinat

Ingrediente:

  • 600 gr cotlet de porc
  • 4 felii de pâine
  • 300 gr roşii
  • 300 gr ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 30 gr miere
  • 50 gr sos de soia
  • 20 gr sos de usturoi
  • 30 ml ulei
  • 15 ml oţet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ardeii kapia şi roşiile se spală, se şterg de apă şi se opresc câte două bucăţi din fiecare, iar restul se coc pe grătar. Pâinea se coace şi ea pe grătar.

Cotletele de porc se porţionează, se stropesc cu sosul de soia, se condi­mentează, apoi se frig pe grătar pe ambele părţi.

Cotlet_gratinat_02

Intr-o tigaie cu uleiul încins se călesc ardeii şi roşiile oprite, tăiate în bu­căţi, se adaugă mierea, so­sul de usturoi, pătrunjelul şi ardeiul iute, ambele tă­iate mărunt, după care se stropeşte totul cu puţină apă, se fierbe circa 15 mi­nute, se condimentează şi se acreşte după gust cu oţet.

Cotlet_gratinat_03

Cotletele se servesc pe feliile de pâine prăjită, cu roşiile şi ardeii copţi alături şi stropite din belşug cu compoziţia din tigaie.

Cotlet_gratinat_04

Pentru un gust mai picant, se recomandă ca ardeiul iute săfie şi el copt pe grătar, curăţat de pieliţe şi pasat în sosul din tigaie.

Cotlet gratinat

Cotlet_gratinat

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bun cotletul facut in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.