Reteta zilei: Supa de legume cu bacon
PrinteazaSupa de legume cu bacon din: apa, broccoli, unt, ceapa, telina, morcov, cartofi, faina, lapte, nucsoara, branza, sare, piper, bacon.
- 5 1/2 căni de apă
- 3 cani de broccoli maruntit
- 1 lingura unt
- 1/2 ceapa tocata
- 2 tulpini de țelină tocate
- 1 morcov feliat
- 2 cartofi tăiați cuburi
- 4 linguri de făină
- 2 1/2 cani lapte
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- brânză mărunțită, pentru servire
- 5 felii bacon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Într-o oală, aduceți apa și broccoli la fiert. Gatiti aproximativ 3 minute.
Scoateți broccoli din apă. Se toacă jumătate din broccoli fiert. Procesați restul de broccoli într-un blender. Pastrati deoparte.
Adaugati in oala cartofii si morcovii. Gatiti aproximativ 10 minute.
Într-o tigaie mică, încălziți untul la foc mediu-mare. Se adauga si se sotează ceapa si telina aproximativ 5 minute până se înmoaie. Se transfera în oală.
Într-o tigaie, gătiți baconul tocat aproximativ 8 minute. Se scurge pe prosoape de hârtie.
Intr-o cana, adaugati faina si 1/3 din lapte, amestecati pana se omogenizeaza. Se adaugă în supă și se amestecă.
Adăugați laptele rămas, broccoli și nucșoară măcinată. Se amestecă. Se condimentează cu sare și piper după gust. Gatiti inca 2 minute.
Se servește supa garnisita cu branza mărunțita și bacon.
Supa de legume cu bacon
Pofta buna!





