Reteta zilei: Placinta cu conopida si ciuperci

Printeaza

Placinta cu conopida si ciuperci din: unt, faina, oua, cheddar, dijon, sare, piper, conopida, rosii, ulei, ceapa, ciuperci, verdeata.

Placinta cu conopida si ciuperci

Placinta cu conopida si ciuperci

Ingrediente: 

  • 115gr unt
  • 150gr faina
  • 4 oua
  • 115gr branza cheddar, tocata
  • 1 lingurita mustar dijon
  • sare si piper

Ingrediente umplutura:

  • 1 conopida
  • 200gr rosii din conserva
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa tocata
  • 115gr ciuperci, feliate
  • verdeata, pentru servire

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti o tava rotunda. Intr-o cratita adaugati 300ml apa topiti untul la bain-marie. Luati cratita de pe foc si adaugati faina. Bateti bine pana se omogenizeaza, apoi lasati sa se raceasca.
Incorporati apoi oualele, unul cate unul si omogenizati. Adaugati branza si mustarul si asezonati cu sare si piper.
Transferati in tava pregatita.

conopida
Rupeti conopida in buchetele. Dati rosiile la belnder si adaugati apa cat sa obtineti 300ml lichid.
Intr-o tigaie incalziti uleiul impreuna cu untul si rumeniti ceapa 3-4 minute. Adaugati ciupercile si mai gatiti 2-3 minute. Incorporati conopida si mai gatiti 1 minut.
Adaugati lichidul si aseonati. Gatiti 5 minute.

Placinta cu conopida si ciuperci
Transferati umplutura in tava, in mijlocul aluatului. Dati la cuptor 40 de minute.
Serviti placinta imediat, presarata cu verdeata.

Placinta cu conopida si ciuperci

Placinta cu conopida si ciuperci

Placinta cu conopida si ciuperci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna [placinta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.