Reteta zilei: Omleta cu rosii sote
PrinteazaOmleta cu rosii sote din: oua, sare, ulei, usturoi, ghimbir, zahar brun, rosii cherry, sos de soia, otet, ulei de susan, patrunjel.
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 3 linguri de ulei
- 1 catel usturoi, tocat
- 1 linguriță ghimbir tocat
- 1 linguriță zahăr brun
- 300gr roșii cherry, tăiate jumătati
- 1 lingurita sos de soia
- 1 linguriță oțet
- 1 linguriță ulei de susan
- 100gr roșii cherry galbene
- 1 linguriță pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-un bol, bateți ușor ouăle cu un praf de sare.
Într-o tigaie, încălziți 1 lingură de ulei si adaugati ouălele. Gatiti omleta pe ambele parti 4-5 minute. Transferati pe o farfurie.
În aceeași tigaie adăugați restul de ulei și încălziți. Adaugati usturoiul tocat si ghimbirul, amestecati cam un minut. Apoi adăugați zahărul și lăsați-l să se caramelizeze. Adăugați roșiile și gătiți aproximativ 1 minut. Se toarnă sos de soia, oțet și ulei de susan. Amestecați toate ingredientele împreună.
Îndepărtați de pe foc și turnați roșiile peste omletă.
Garnisiți cu pătrunjel proaspăt tocat.
Serviti omleta calda.
Omleta cu rosii sote
Pofta buna!





