Reteta zilei: Fructe de mare cu sos de usturoi
PrinteazaFructe de mare cu sos de usturoi din: ulei de masline, usturoi, fructe de mare, sare, piper, unt, suc de lamaie, capere, piper cayenne, patrunjel.
- 3 linguri ulei de măsline
- 10 catei usturoi, tocat
- 2 kg de fructe de mare
- sare si piper negru
- 3 linguri unt
- ⅓ ceașca suc de lămâie
- 3 linguri de capere și un pic de suc
- piper cayenne
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoiul și gatiti 30 de secunde. Adăugați fructele de mare și gatiti timp de 1-2 minute.
Se presară cu sare și piper și se adaugă unt și sucul de lămâie. Gatiti încă 2 minute, întorcând ocazional.
Se opreste focul, se adaugă caperele și sucul, se presară cu piper cayenne și pătrunjel.
Serviti imediat.
Fructe de mare cu sos de usturoi
Pofta buna!





