Reteta chiftelute
PrinteazaReteta chiftelute din: peste, paine, faina, ceapa, sare, piper ou, ulei, verdeata, usturoi.
- 600 g peşte alb
- 50 g pâine albă
- 40 g făină
- 50 g ceapă
- sare
- piper
- 1 ou
- verdeaţă
- 150 ml ulei
- 10 g usturoi
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl pui la fiert în apă rece cu sare. După ce a fiert, îl scurgi de apă şi îl laşi să se răcească.
După ce carnea de peşte s-a răcit, o treci prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Amesteci oul cu piperul şi sarea, adaugi amestecul la compoziţia de carne de peşte şi omogenizezi.
Formezi chifteluţe, le tăvăleşti prin făină, apoi le prăjeşti într-o baie de ulei încins. Serveşti chifteluţele calde, ca aperitiv.
Pofta buna!