Rasol condimentat

Printeaza

Rasol condimentat din: rasol de porc, costita, coriandru, maghiran, usturoi, vin, rozmarin, foi de dafin, piper si sare.

Ingrediente:

  • 1 rasol de porc
  • fasii de costita cat sa acoperi carnea
  • 1 lingura de coriandru
  • 1 lingura cu maghiran
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 cana cu vin alb
  • 1 fir de rozmarin
  • 1-2 foi de dafin
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregateste rasolul: fasoneaza-l frumos, impaneaza-l cu usturoi, freaca-l cu sare si piper si inveleste-l in costita taiata cat mai subtire, apoi lega-l cu sfoara. Pune carnea in tava cu o ceasca de apa, maghiran si coriandru. Da la cuptorul incins la foc iute, 10-15 minute, sa faca o crusta frumoasa.

Toarna vinul in tava, dar si peste carne, apoi lasa 40-50 de minute la foc potrivit. Din cand in cand, stropeste carnea cu sosul din tava. Cand e gata, presara rozmarin si foaia de dafin si mai las-o in cuptorul stins 5-7 minute.

Serveste cu garnitura de cartofi taranesti, muraturi asortate si vin alb sec.

Rasol condimentat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rasol de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.